Publicitat
Comunicació · 9 de Juliol de 2019. 22:12h.

TV3 descobreix el Watergate

La cadena ven com a “espionatge” el seguiment de les ‘ambaixades’ per part de l’Estat

TV3 ha presentant com un cas d’”espionatge” el seguiment que el Govern espanyol ha realitzat a les delegacions de la Generalitat a les capitals d’Anglaterra, Suïssa i Alemanya, les tres oficines del Govern a l’exterior que el Ministeri d’Afers Exteriors vol tancar. “El ministeri d’Afers Exteriors espanyol ha espiat i ha fet seguiments exhaustius als delegats de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín”, ha assegurat aquest dimarts el TN Vespre.

La cadena afegeix que els informes “inclouen fotografies i valoracions sobre els actes que organitza la Generalitat”. “El Govern de Pedro Sánchez ha seguit fil per randa les accions de la Generalitat per donar projecció internacional al procés i ho ha plasmat en un document”, sentencia la televisió pública. També informa que el Ministeri d’Afers Exteriors “demana que es reforci el CNI a Ginebra per millorar aquesta vigilància”.

La informació que recull el TN Vespre per acusar l’Estat d’“espionatge” consta -segons la mateixa cadena- en la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i és en la que “es basa l’advocat de l’Estat per demanar al TSJC que tanqui aquestes tres delegacions”. El Telenotícies, fins i tot, inclou en la notícia una piulada que el vicepresident del Parlament, Josep Costa, va fer d’un acte celebrat el 7 de gener de 2019 al Parlament britànic.

espionatge.jpg

Entre els extractes dels informes, TV3 destaca que un acte celebrat a Londres “no va estar bé: va haver-hi amb prou feines 20 persones, la meitat de l'organització i l'altra meitat amics, i la valoració dels assistents va ser de total desànim. Es va col·locar una estelada cobrint una taula a la sala (i com que semblava un taüt, va donar lloc a comentaris irònics a les xarxes socials)”.

A Suïssa, la documentació diu que el delegat del Govern, Manuel Manonelles, “s’extralimita, envaeix competències i treballa en contra dels interessos generals de l'Estat”. “Considero que caldria estudiar la possibilitat que el CNI nomeni a un Conseller o un Agregat resident a Ginebra per la importància creixent dels interessos en joc en l'àmbit multilateral”, afegeix.

Respecte la delegació de la Generalitat a Alemanya, la cadena subratlla que segons el Ministeri d’Exteriors “han rebut instruccions d'Oriol Junqueras perquè contactin amb representants de les congregacions eclesiàstiques als seus països corresponents. La finalitat és obtenir el suport de l'Església per millorar la situació dels polítics presos catalans”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#18 Argonauta, Argos, 10/07/2019 - 17:03

Instituciones españolas que con el dinero de todos trabajan día y noche contra España. Fuera autonomías ya!

#17 El 'problema' de Catalunya es diu...INSURRECCIÓ !!! ... ... ..., Los 'separatistas' han INTENTADO dar un "GOLPE de ESTADO"...y SUBVERTIR La LEY y La DEMOCRACIA... .., 10/07/2019 - 12:47

¡¡¡ Separatas !!!

Que lo tengáis bien CLARO...
Cada vez que INTENTÉIS ROMPER ESPAÑA...
SIEMPRE nos tendréis ENFRENTE...
Cada vez que "lo volváis a hacer"...
¡¡¡ NOSOTROS lo VOLVEREMOS a 'FRENAR' !!!

#16 Lobisome, BCN, 10/07/2019 - 11:40

Quizás alguien debería preguntarse cómo puede ser que un país deba estar vigilando lo que hace una de sus autonomías con sus delegaciones en el extranjero. Si eso no es alta traición, se le parece mucho, la verdad. Ahora, escuchando Rac 1 o Cat radio el problema que tenemos en Cataluña es que los fiscales le tienen manía a Torra

#15 Fins els ovaris, Figueres, 10/07/2019 - 11:18

I no se'ls pot denunciar davant dels Tribunals per difamació?

#14 Endollagate, Chez Fangue, 10/07/2019 - 11:02

Deu meu! si tanquen les ambaixades on ficaràn els endollats?, on aniran a petar aquests noiets que no saben fer un borrall?, caldrà ressucitar aquell nyap de les Vegueries del segle XIII, aleshores tindríem dos estaments històrics en funcionament: les Vegueríes amb ordinadors i els mossos, un producte de l'odiat Felip V. Tot encaixa a la republic