Publicitat
Comunicació · 8 de Novembre de 2016. 21:59h.

TV3 diu que prendran mesures sobre el tuit contra Unió "si s'escau"

La cadena encara no ha aclarit la polèmica piulada sobre la 'polla' del PP

TV3 diu que prendran mesures sobre el tuit contra Unió "si s'escau"

El director de TV3, Jaume Peral, i la presidenta de la CCMA, Núria Llorach

TV3 ha anunciat que adoptarà mesures “si s’escau” després de que aquest dilluns s’emetés sobreimprès un tuit amb amenaces a Unió en un programa del 324. El canal ha afirmat que estudiarà el cas i que lamenta “el que ha passat”. “Volem expressar la nostra condemna davant d'amenaces que no són pròpies d'un sistema democràtic com el nostre”, ha reblat en un comunicat.

“El poble català ha parlat ben clar pel que fa a UDC. Cal apuntar al cap, si no aquests polítics zombies no deixen de bellugar-se”, es podia llegir en pantalla mentre s’entrevistava al secretari general d’Unió en el programa Més 324. El tuit l’havia enviat un espectador amb el hastag que proposava el canal. L’usuari que l’havia escrit ja l’ha esborrat del seu perfil

La piulada amb amenaces a Unió ha aparegut en el 324 deu dies després que es fes un retuit ofensiu amb el PP i el PSOE (una imatge d’un penis amb els logotips dels dos partits) des del perfil de twitter del canal. En aquella ocasió, la CCMA va al·legar que es tractava d’un “ús fraudulent” del compte.

El PPC  ha demanat aquest dimecres  a la Corporació que “expliquin les investigacions realitzades”. “Davant la afirmació de que no ha estat cap treballador, entenem que se ha realitzat una investigació i elaborat un informe que volem conèixer”, ha dit la portaveu adjunta del grup parlamentari ‘popular’ al Parlament, Esperanza García.

La diputada del PPC també ha preguntat “en quin moment els responsables del 3/24 van tenir constància del ‘haqueig’ del twitter i qui va ordenar la retirada del retuit”. També vol conèixer “el nombre de persones i càrrecs de l’empresa que tenen accés al twitter i les seves contrasenyes d’accés, i quin és el protocol d’ús de les xarxes social dels mitjans de la CCMA, si és que n’hi ha”. “Esperem que de la informació requerida es pugui constatar que la CCMA controlava correctament les xarxes socials, que no n’hi ha hagut ús per part de ningú de la empresa” ha afegit.

García també ha manifestat que “ja que ha estat, segons ha la CCMA, un haqueig entenem que s’ha interposat la corresponen denúncia davant els Mossos d’Esquadra”. Per aquest motiu, la portaveu adjunta ha demanat “una copia de la denúncia i estar informats de les investigacions del cos de policia”. 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 josep26, Badalona, 08/11/2016 - 23:00

Cal no fer distincions entre informació i propaganda, oi? Això si que s'escau.

#1 Pepon, Bcn, 08/11/2016 - 22:58

Cara, sectaria, mala, y ahora además...

Esa es TV3