Publicitat
Comunicació · 13 de Febrer de 2012. 14:17h.

TV3 emetrà dimecres 'Monarquia o República?'

El documental veurà finalment la llum dimecres, però a les 23.15, després del Milan-Arsenal

TV3 emetrà dimecres 'Monarquia o República?'

Cartell del reportatge

TV3 emetrà finalment el reportage 'Monarquia o República?', que es va fer dos anys, però que va quedar congelat pels responsables de la cadena. Aquest treball, elaborat per professionals de la televisió pública catalana, s'oferirà el proper dimecres 15 de febrer, després del partit de la Champions entre el Milan i l'Arsenal.

En el documental, hi participen, entre d'altres, Joan Tardà, Santiago Espot, Iñaki Anasagasti, Luis Maria Ansón i Sabino Fernández Campo. Aquest reportatge estava inicialment previst per al 18 de febrer del 2010, gairebé un any després de la seva realització, malgrat que els responsables de la cadena van al·legar que aquesta era només "una data aproximada".

A més, TV3 va indicar que el reportatge no estava del tot enllestit, malgrat que diverses veus van apuntar que la demora responia al fet que la imatge del monarca espanyol no quedava gaire ben parada. La pròpia directora de TV3, Mònica Terribas, va explicar en una sessió de control a la CCMA que no patia per la demora.

"La monarquia ha mostrat la seva capacitat per no ser obsoleta: el documental resistirà el pas del temps sense cap problema", va indicar en to irònic després d'una pregunta d'ICV. "El tenim damunt la taula per programar-lo quan hi hagi un moment d'actualiltat", va assenyalar.

El passat 10 de juny, la mateixa Terribas va assegurar que "l'acabarem fent". Sembla que aquest "moment d'actualitat" ha arribat ara que la imatge de la monarquia està en entredit com a conseqüència dels negocis del gendre del rei, Iñaki Urdangarin, que esquitxen també la seva dona, la infanta Cristina.

Amb la direcció de Montse Armengou i la realització de Ricard Belis, 'Monarquia o República' és un treball en què es fa un recorregut pels arguments que sobre els valors dels dos models d’Estat mantenen experts i polítics, i amb testimonis diversos que els il·lustren.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Ramon, Barcelona, 14/02/2012 - 14:07

Pa lo que me queda en el convento, lo emito dentro"... o una cosa aixines, que li va dir la Teleribas a su Jaimito Roures quan aquest li va comunicar que el Milan-Arsenal era propietat del PP autèntic, Pujol-Polanco, i que l'FBI de CiU volia tancar-los el xiringuito per falta de copyright.

#11 Ricard, sants, 14/02/2012 - 14:01

Ni república espanyola ni monarquia espanyola. Me la bufa. República catalana

#10 Pimpollo, Vic, 14/02/2012 - 11:09

No veo TV3. Esta vez, haré una excepción..... ....Y tampoco veré el caspomental pograma

#9 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 13/02/2012 - 19:52

¿Como que "pero" a esa hora? En un país donde las pelis del día empiezan a las 22:30, esa hora es temprana.

Otra cosa es que quiera buscar tres pies al gato, y ponernos derechos delante del hecho diferencial catalán. Adelante, yo ya soy rubio y de ojos azules.

#8 Francesc, Terrassa, 13/02/2012 - 18:51

Me'l miraré. Estic fart de la telebasura que ofereix la televisió espanyola. Així surten els seus productes, com unes autèntiques basures socials...