Publicitat
Comunicació · 24 d'Agost de 2009. 12:00h.

TV3 encara no arriba al País Valencià

El conseller de Cultura culpa a les televisions privades

TV3 encara no arriba al País Valencià

Tresserras, a l'UCE

Les televisions privades espanyoles "pressionen" al govern espanyol per impedir que TV3 arribi al País Valencià, així ho ha assegurat el conseller de Cultura i Mitjans Audiovisuals, Joan Manuel Tresserras. Són "les mateixes que ja van aconseguir que el govern estatal reduís l'espai publicitari de RTVE", ha aclarit. Es tracta d'un problema "de pastís publicitari". A TV3, per al conseller, l'està perjudicant "la seva qualitat" que l'ha convertit en un adversari per les televisions privades "que no volen que les televisions de les comunitats puguin emetre més enllà del territori autonòmic".

"Les mateixes televisions privades que han pressionat el govern espanyol fins aconseguir que es redueixi l'espai de publicitat a RTVE no volen que s'ampliï l'espai de radiodifusió de les televisions autonòmiques". Amb aquesta reflexió el conseller Tresserras ha assegurat que si el govern estatal no ha fet efectiu el pacte que van establir Ministeri d'Indústria i Generalitat ha estat per la "pressió" de les privades espanyoles.

Quan l'exalcalde de Barcelona Joan Clos era el ministre d'Indústria va tancar amb la Generalitat un acord que fa temps que el Departament de Cultura espera que cristal·litzi en un decret. El decret en qüestió hagués permès a la Generalitat actuar i arreglar la situació de desigualtat existent entre Canal 9 i TV3, en favor de la primera televisió autonòmica.

La Generalitat i la Generalitat Valenciana van acordar que un dels canals digitals del multiplex de què disposen ambdues comunitat autònomes el reservarien per l'emissió de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya. Però el govern valencià ha incomplert la seva part. A més, ha tancat els repetidors que distribuïen la senyal analògica de TV3. El resultat és que TV3 no es veu al sud dels Països Catalans.

Tresserras ha acusat el govern espanyol de "manca de voluntat política" per solucionar aquesta situació i de cedir a les "pressions de les televisions privades estatals". És un problema de "pastís publicitari", la "qualitat de TV3" l'ha convertit en una amenaça per les televisions privades que "no volen que ampliï el seu radi d'emissió fora de les fronteres de la comunitat autònoma".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Uno más, De aqui, 31/08/2009 - 20:34

En el Reino de Valencia hace tiempo que en red digital hay 4 canales cat., digo hay porque NADIE los ve, ¿porque tanto empeño en que se vea la tv3 si hace demasiado tiempo ya, que hay conexión? X q la audiencia es CERO vosotros generais la catalanofovia

#20 Español, España, 25/08/2009 - 10:43

Que pesado con la TV3.Que aqui no queremos vuestra bazofia televisiva.A ver si os enterais de una vez y nos dejais tranquilos.Que no queremos saber nada de vosotros.Aqui es donde podeis encontrar a mas anticatalanistas por metro cuadrado.

#19 Eduad, Barcelona, 25/08/2009 - 00:21

Què collons ha de ser bon conseller aquest tio? No en té ni idea de com es mouen els fils de la política, i s'hi ha deixat atrapar en cada tema que ha tocat: Salamanca, TV3, TV3 al PV, Museu d'Arqueologia, Centre d'Art Santa Mònica,... És un inútil!

#18 Alan, Barcelona, 24/08/2009 - 22:11

en valencia no se habla de otra cosa que deTV3.todos quieren tv3.el domingo habia 300mil personas viendo el gran preimio de formula 1 en protesta por no poder ver tv3 juas juas.una encuesta dice que pagarian 50€ mensuales por ver tv3 juas juas. so paletos

#17 pacocampschorizo, murmansk, 24/08/2009 - 20:04

Jo visc a la plaça dels PAïSOS CATALANS...qui no li agradi que es foti.o que vagi a parlar amb l'alcaldessa del meu poble