Publicitat
Comunicació · 28 de Novembre de 2016. 16:13h.

TV3 encara no ha trobat el hacker

La cadena evita denunciar als Mossos 'la polla del PP'

TV3 encara no ha trobat el hacker

Piulada compartit pel 324

El perfil de twitter del 324 va retuitejar el passat 28 d’octubre una imatge ofensiva amb el PP i el PSOE. Es tractava d’un dibuix del famós puny dels socialistes sostenint un penis amb la gavina dels populars al capdamunt. La imatge va ser retuitejada per molts usuaris amb comentaris com “molt gran el comunity mannager del @324cat” o “@324cat El repiulo i te'l prenc. Gràcies”.

La CCMA va assegurar que el retuit es va fer “de forma no intencionada” i que “segons els primers indicis, podria ser fruit d’un ús fraudulent d’aquest compte, aliè a la redacció del 3/24”, però no se n’ha sabut res més. Ni tan sols si van presentar denúncia davant el Mossos.

La portaveu adjunta del PPC al Parlament, Esperanza García, ja va reclamar en la darrera comissió de control de la CCMA que “expliquin les investigacions realitzades” i va recordar que “davant la afirmació de que no ha estat cap treballador, entenem que se ha realitzat una investigació i elaborat un informe que volem conèixer”.

Esperanza García va demanar saber “en quin moment els responsables del 3/24 van tenir constància del ‘haqueig’ del twitter i qui va ordenar la retirada del retuit”. També volia conèixer “el nombre de persones i càrrecs de l’empresa que tenen accés al twitter i les seves contrasenyes d’accés, i quin és el protocol d’ús de les xarxes social dels mitjans de la CCMA, si és que n’hi ha”.

La diputada va reiterar que “ja que ha estat, segons ha la CCMA, un haqueig entenem que s’ha interposat la corresponen denúncia davant els Mossos d’Esquadra” i va sol·licitar “una còpia de la denúncia i estar informats de les investigacions del cos de policia”.

Però la CCMA no ha aclarit el resultat de la investigació interna ni tan sols si finalment ha presentat denúncia. De fet, la pròpia parlamentària, en una tertúlia dimarts passat organitzada pel Grup de Periodistes Pi i Margall, va insistir que “encara estic esperant que posin la denúncia” i va insistir que la CCMA no li havia comunicat res al respecte.

Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han explicat a e-notícies que han posat “denúncia a twitter, de la qual estem pendents de resposta”, i “també estem pendents de les conclusions de l’auditoria externa de segureta”.

Fins ara l’única decisió presa, encara que la cadena ho ha volgut desvincular del fet, ha estat el nomenament de Medir Plandolit com a nou editor del 324.cat en substitució d'Eva Varas.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 A, Badalona, 28/11/2016 - 20:48

Fa pinta que algú va anar a pixar i es va deixar l'ordinador obert, i un graciós amb no gaire llums va fer la resta. O això, o que, qui fos, es va pensar que estava connectat amb el seu compte personal.

#4 Pagador d'Impostos, BCN, Dinamarca del Sud, 28/11/2016 - 19:26

... i jo m'en crec que algú va hackejar TV3 només per retuitejar un tweet...

#3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 28/11/2016 - 18:59

Quina bestiesa. Després anirá Rajoy a les manifestacions de Je suis Charlie Hebdo...

#2 Sergiiii, Castelldefels, 28/11/2016 - 17:57

atac informàtic? m´els imagino ells mateixos de caxondeo

#1 un muclu, bcn, 28/11/2016 - 16:25

Ni ho fara...