Publicitat
Comunicació · 19 de Febrer de 2020. 19:33h.

TV3 entrevista per primer cop un veí contra la Meridiana

Assegura que “això és nazi i autoritari”

TV3 ha entrevistat per primera vegada un veí en contra dels talls de la Meridina que ha qualificat de “nazi i autoritari” la protesta que els independentistes realitzen des de 128 nits ininterrompudament. “M’estan tallant la llibertat”, ha denunciat el noi al programa ‘Tot es mou’, durant una connexió en directe des de la Meridiana on també han participat dues persones a favor dels talls.

Els favorables a la protesta han argumentat que ho fan en aquesta via perquè “és un símbol i els símbols no es toquen”. Una d’elles ha retret al noi en contra dels talls que “no entenc com teniu aquesta indiferència: tenim gent a la presó, tenim gent exiliada, un munt de persones represaliades”.

El ciutadà contrari de les manifestacions diàries a la Meridiana els ha replicat que “vosaltres demaneu xerrar, però ara mateix estem xerrant? No. Dieu: ’jo de la meva postura no em moc’. Això es super nazi i autoritari”. “Vostè m’ha dit que es farà perquè jo ho dic, perquè és un símbol i es farà sempre. Es queda perquè jo ho dic. Autoritarisme”, ha afegit.

Un home de 67 anys, que també es mostrava a favor de tallar la via, ha intervingut per afirmar que “a nosaltres fa anys que ens estan fastiguejant per falta de llibertats, per falta de democràcia, per repressió, hi ha més de 1.000 persones encausades”.

“He viscut amb el franquisme i jo no vull morir amb el franquisme”, ha conclòs l’home, mentre que el jove li ha respost que “vostè ja no està en el franquisme”. “Jo tinc 28 anys i he viscut lliure tota la meva vida a Catalunya”, ha sentenciat el noi.

El debat s’ha produït en directe al programa de TV3 ‘Tot es mou’ durant una connexió des de la Meridiana. L’espai de la televisió pública també va fer un directe des d’allà el dia en què es commemorava els 100 de talls. Però en aquella ocasió, la cadena pública només va entrevistar partidaris del bloqueig i a cap veín en contra de la manifestació.

La presentadora del magacín, Helena García Melero, va acomiadar llavors la reportera ressaltant la “perseverança de tots aquests manifestants”. De la seva banda, la periodista Pilar Rahoala va manifestar que “la tossuderia a vegades té una gran força simbòlica”. “Pot haver qui digui 'ja n'hi ha prou!’… però aquesta gota lenta que va caient ens recorda una situació d'injustícia”, va concloure Rahola.

TV3 entrevista un veí en contra del talls de la Meridiana
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Mortadelus, Jesus, 21/02/2020 - 23:56

Deu em conservi el cervell per a no arribar a la senectud amb aquest infantilisme. No vull arribar a la fi de la meva vida pensant que no he fet res de profit i agarrar qualsevol idea com si la vida m'hi anès amb ella.

#14 Albert, BCN, 21/02/2020 - 17:55

jajaja que tontos estos indepes... de verdad... son tontos tontos tontos, ahora se entiende todo

#13 a quien corresponda, Barcelona, 20/02/2020 - 11:18

Los iluminados que cortan la meridiana son una autentica vergüenza. Cobardes donde los haya. Los constitucionalistas deberíamos hacer lo mismo con ellos, cortarles el acceso a sus domicilios. Lo primero es quitarles las capuchas y los pañuelos con que cubren su rostro los muy cobardes.

#12 Amoroso, Barcelona, 20/02/2020 - 08:55

Tiene fácil solución. Los vecinos hartos y afectados, los constitucionalistas y en general toda la gente que esté en contra, quedamos a la misma hora que ellos y los ponemos en su sitio. Que no les queden ganas ni de cortar un caminito.

#11 Alfons Maristany, BCN, 20/02/2020 - 08:41

Queda claro cual es el "tarana" de esta gente. Son Nazis totalitarios.