Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2019. 10:05h.

TV3 exalça les protestes

La cadena remarca que fins i tot al Líban segueixen el model del Tsunami

TV3 exalça les protestes

El Telenotícies migdia d'aquest dissabte ha apuntat en les protestes que tenen lloc al Líban "es fixen amb moviments com Tsunami Democràtic" ja que s'organitzen "a través de les xarxes socials i sense lideratges visibles".

La crònica de la corresponsal Txell Freixas aborda una nova llei al país àrab que pretén "silenciar ciutadans, activistes o periodistes" amb penes de presó. "Whatsapp és la xarxa més utilitzada en unes protestes pacífiques, organitzades però sense caps visibles" apunten.

"Al Líban l'aplicació d'un nou impost també va ser el detonant d'unes protestes que van ser massives i pacífiques, però això no ha evitat la persecució policial i judicial dels manifestants. Un assetjament que combat organitzant-se a través de les xarxes socials i sense lideratges visibles, es fixen -expliquen- amb moviments com el Tsunami Democràtic" expliquen des de la cadena pública.

La peça informativa entrevista el director de seguretat cibernètica SMEX, Mohamad Nejem, que explica que a les protestes "no hi ha líders, és com el Tsunami que passa a Catalunya" assegura. "Estem intentant aprendre del que passa en contextos diferents, com l'Iraq, Sudan o Catalunya" afirma Nejem. 

"Per primer cop al Líban assenyalen amb noms i cognoms als poderosos que fa dècades que els roben, i això incrementa la repressió. Les autoritats silencien ciutadans activistes i periodistes amb la llei de l'insult o difamació, que pot comportar fins a tres anys de presó" indiquen, recalcant que "la persecució no és només física, una publicació a les xarxes on s'insulti el president, la bandera o la religió serà suficient".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 Carlos, Tarragona, 17/11/2019 - 21:03

Hay que cerrar esta fábrica de odio YA !!!!!!!

#25 Capit@n España, La Puebla de la Tijerilla, 17/11/2019 - 20:11

El servicio de censura hoy funciona de maravilla:

Comentarios: 7, 8, 9, 15, 17, 20, 21, 22.....desaparecidos. Me cuesta creer que de 23 comentarios más de una tercera parte sean racistas, insultantes o contrarios a las leyes vigentes.

En fin.

#24 Purria Separata, Mollerussa, 17/11/2019 - 19:42

Y en Venezuela, en Chile o en Bolivia no se han inspirado en el Txunami??
Panda de paletos. Así les va.

#23 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/11/2019 - 19:05

"Per primer cop al Líban assenyalen amb noms i cognoms als poderosos que fa dècades que els roben" Pues aquí no he visto a ningún separatista señalando "als poderosos que fa dècades que els roben" (el Padroino, Millet, Prenafeta, Ciniqueras, Trilemont, etc), al contrario, se les ponem alfombras rojas y churros amai¡rillos.

#22 M, POLINYA, 17/11/2019 - 19:04

Hay que darles coba a estos muchachos, que no se desanimen, y puedan seguir fastidiando a todos los catalanes que quieren hacer su vida normal.