Publicitat
Comunicació · 29 de Maig de 2019. 09:00h.

TV3 fa campanya contra Vox

“La majoria de quadres del partit tenen un passat vinculat a organitzacions ultradretanes o feixistes”

TV3 fa campanya contra Vox

Simpatitzants de Vox, en un acte celebrat a Barcelona

TV3 ha tractat Vox de partit feixista en el documental que ha emès aquest dimarts el ‘Sense ficció’ titulat “Amenaça totalitària”. “Vox s’ha volgut treure l’estigma de refugi d’ultres, però la realitat els traeix. La majoria de quadres del partit tenen un passat vinculat a organitzacions ultradretanes o feixistes que s’han acabat diluint amb Vox”, afirma el reportatge, que posa com a exemple a l’eurodiputat de la formació Jorge Buxadé.

El documental també presenta els militants de Vox com “patriotes espanyols” que volen “un sol poble, una bandera, una llengua, una història, la història d’Espanya”. “Son partidaris de tancar les fronteres i de protegir les tradicions nacionals, i contraris a moviments com l’ecologisme o el feminisme”, afirma.

El programa entrevista el fotoperiodista Jordi Borràs, qui assegura que “diversos sectors de l’extrema dreta, des de falangistes fins a neonazis o neofeixistes, veuen Vox com la oportunitat de fer el treball polític que no han pogut fer en les seves organitzacions”. “No trobem un partit extremadament ideologitzat i això és un iman de cunyats i frikis d’arreu”, sentència Borràs.

El reportatge també recull l’opinió de l’escriptor Fernando Sánchez Dragó, un dels intel·lectuals propers a Vox, que defineix el líder del partit, Santi Abascal, com “un home emocionant”. “Santi és John Wayne en una pel·lícula de l'oest, encarna sentiments, emocions”, diu Sánchez Dragó.

“La gent s'ha cansat d'això que es diu la correcció política. La correcció política és un constant atemptat contra el sentit comú, ratllant ja en la inquisició, en la prohibició de tot, en la ridiculesa, i ha arribat un moment en què la gent ha dit: prou d'aquestes ximpleria”, ha assenyalat.

Encara que el ‘Sense ficció’ reculli el testimoni d’una personalitat favorable a Vox, la televisió púbica catalana subratlla en una nota de premsa que el reportatge “radiografia els militants, simpatitzants i quadres de Vox a Catalunya, formats per una amalgama d’exmilitants del PP i de forces d’extrema dreta de tota mena; des d’exnazis fins a feixistes i ultradretans”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Julio Loras Zaera, Tortosa, 01/06/2019 - 17:47

No hii trobo cap mentida.

#6 ric, reus, 31/05/2019 - 21:55

sencillament diuen el que hi ha, us molesta ?

#5 botifler1914, Vaterlú, 29/05/2019 - 16:54

Todos somos hijos de Dios.
No se de que se rompen tantas vestiduras.

#4 FRAN BCN, Bcn, 29/05/2019 - 14:34

Srs d' Enoticies......han dit en el programa alguna incorreccio o mentida? Em penso que se us veu el llauto...(com molt sovint..)

#3 Jordi BR, L'H, 29/05/2019 - 12:10

Vox es fa la campanya solet.