La cadena esmenta els "presos polítics" i "exili" malgrat la prohibició de la Junta Electoral

El Telenotícies de TV3 ha informat que la Junta Electoral de Barcelona ha prohibit a la cadena i a Catalunya Ràdio fer servir les paraules "presos polítics" i "exiliats" durant el període electoral i ha defensat que es feien servir amb "criteris periodístics".

La presentadora Raquel Sans ha explicat que "la Junta Electora ha prohibit a TV3 fer servir les paraules 'presos polítics' i 'exili'. Ens hi obliguen a partir d'avui i fins al final del període electoral encara que la CCMA hi presenti recurs".

La periodista ha afegit que "la resolució és conseqüència d'una denúncia de Ciutadans i considera que aquests termes s'identifiquen amb determinades opcions polítiques que es presenten a les eleccions".

A continuació, una veu en off ha llegit una nota que ha anat apareixent a la pantalla per reiterar que "en obligat compliment de la Junta Electoral Provincial, aquest informatiu té prohibit fer servir les paraules 'presos polítics' i 'exili', utilitzades anteriorment amb criteris periodístics i que la Junta considera contràries al principi de 'neutralitat informativa'".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 Carme, Barcelona, 06/02/2021 - 13:19

Be aquesta tv3 no és la meva, fins que no canviin els mandataris només serà per una part dels catalans, per tant l'única opció que ens queda es no veurala com ja fa temps que fem a casa, espero que algú posi seny i la faci per a tots els catalans, tve.cat l'hi dona la volta al 100% i amb un pressupost mes baix.

#11 Neferu, Barcelona, 05/02/2021 - 10:22

No entiendo de qué se quejan estos malos periodistas. ¿ Que la CCMA los censura? Y a ellos qué mal les da, si no hacen ni puñetero caso a lo que diga esta corporación, sí las normas éticas de un buen periodismo se las pasan por el arco del triunfo diga lo que diga la CCMA? Parece que su única misión sea quejarse y victimizarse. ¡Privatización

#10 Almax, Cat, 05/02/2021 - 09:36

I la llibertat d'expressió ? , els periodistes no tenen llibertat d'expressió ? . No clar també els jutges els diran el que cal dir.
Que els jutges surtin al carrer i el que sentiran és presos polítics.
I recordar que la majoria de gent veu TV3, no Intereconomía

#9 Yomismo, Sevilla, 05/02/2021 - 03:10

TV3 con sus mentiras se ha convertido en una fábrica de crear votantes de VOX y aún no se han enterado.

#9.1 Blas de Pedo, Bcn, 05/02/2021 - 07:42

L oncle Ignasi i el seu partit provocaran que les poques possibilitats de treure esco de Cs i PP a Tractoria s esvaeixin.
Gracies Oncle Ignasi

#8 Yomismo, Sevilla, 05/02/2021 - 03:09

El delincuente Junqueras se viene arriba: “Hay que votar a ERC para detener el fascismo de VOX”

https://www.lanaciondigital.es/politica/delincuente-junqueras-se-viene-arriba-hay-votar-erc-detener-fascismo-vox_208895_102.html