Comunicació · 15 de Setembre de 2019. 14:44h.

TV3 festeja amb la “lluita armada”

Cristina Puig oblida els atemptats de Terra Lliure

TV3 festeja amb la “lluita armada”

Cristina Puig

La presentadora de Preguntes Freqüents, Cristina Puig, va emprar aquest dissabte l’expressió “lluita armada” en comptes de terrorisme per referir-se al terrorisme d’ETA. El programa estava dedicat a “Com afronta Espanya la dissidència política”. Com sol ser habitual en la cadena pública, van sovintejar els termes “repressió”, “exili”, “represaliats” per referir-se als processats per l’1-0.

L’espai va comptar amb la presència del diputat de Bildu Oskar Matute amb motiu del judici que comença aquest dilluns a l'Audiència Nacional contra 47 persones acusades de participació activa, enaltiment i finançament del terrorisme per donar suport presumptament als presos d'ETA a través d'un entremat d'entitats socials.

La presentadora del magazín informatiu no va replicar ni repreguntar en cap moment el diputat abertzale, ni tan sols quan Matute va acusar la justícia espanyola d'organitzar “muntatges político-judicials per continuar perseguint una causa política”. Tampoc ho va fer quan el diputat de Bildu va insinua que les llibertats estan perseguides a l'Estat espanyol.

“Seguirem lluitant perquè la solidaritat no sigui delicte, perquè la llibertat no sigui perseguida i perquè el dret dels nostres ciutadans i ciutadanes, i del nostre poble a decidir, sigui reconegut democràticament”, va afirmar Matute. També va considerar que els informes policials que es presentin en el judici seran “ridículs”. En cap dels casos Cristina Puig va intentar qüestionar les seves afirmacions.

matute.jpg

La periodista tampoc es va referir als atemptats d'ETA com a actes terroristes, sinó que els va anomenar “lluita armada”. Ho va fer quan va preguntar a un altre dels convidats si a Catalunya “s'esta aplicant a tot el món independentista la doctrina del País Basc”, malgrat que “no hi ha hagut lluita armada”.

La presentadora va oblidar, en aquest sentit, els atemptats de Terra Lliure als anys 80. La majoria van ser amb desperfectes materials, però també va morir una dona a les Borges Blanques quan li va caure al damunt la paret del jutjat en el qual l’organització havia col·locat un artefacte explosiu. Sense oblidar el de l’empresari Josep Maria Bultó, en aquest cas atribuít a l’Exèrcit Popular Català (Epoca). Cristina Puig també va preguntar-li si “estem normalitzant la repressió i la criminalització de la protesta”.

D’altra banda l’advocat i membre d'Irídia–Centre per la Defensa de Drets Humans, Andrés García Berrio, va afirmar que “qui té el poder sempre té la temptació d'intentar reprimir la dissidència” i va indicar que l'Estat ha engegat una “operació repressiva” per “restar forces” a la dissidència política.

Finalment, el FAQS també va entrevistar al membre del CDR, Adrià Carrasco, que va fugir de la justícia espanyola a Brussel·les fa més d'un any. El cairon que TV3 va posar sobreimpressionat en pantalla deia “fa un any i mig que viu exiliat a Brussel·les”, mentre que Cristina Puig s'hi va referir a ell com un dels “represaliats” que es troba a “l'exili”.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 Pajillero estelado, Barcelona, 17/09/2019 - 07:01

El cierre de TV3 no puede esperar más. Es urgente

#33 Alcoberro´s, Barcelona, 16/09/2019 - 17:37

Es el programa que fabrica más odio hacía España de toda la parrilla de TV3.

#32 AnnaMollet, Mollet, 16/09/2019 - 12:48

Cristina Puig, debe ser despedida de forma inmediata por hacer apología del terrorismo(Eso es un delito grave).

A esta "periodista" debería de ser obligada a ver las fotos de los 5 niños asesinados por ETA en Vic y los 4 niños asesinados en Hipercor, a ver si tenía cuerpo para mantener la vista y ver lo que hicieron sus amigos asesinos.

#31 pregunto yo, Tarragona, 16/09/2019 - 11:50

¿Se han olvidado los catalanes de la sangre y sangre que derramó ETA en Cataluña ? ¿Cómo es posible que este programa tenga audiencia ? Es cierto aquello de que la sociedad catalana ha perdido toda dignidad.

#30 Didac, Barcelona, 16/09/2019 - 09:39

Fins que no es prenguin mesures dràstiques i severes contra aquest reducte infecte de fanatisme i tirania que es tv3% els sediciosos continuaran tenint una plataforma gratuita (perque es una entitat publica pagada per tots) per difamar contra tots els que no pensen com ells. Acomiadaments, multes i procesos a tot el cos directiu i tancar-la