Publicitat

Entrevista al darrer número u de l'organització terrorista

El programa Planta Baixa de TV3 ha entrevistat David Pla, l'últim cap d'ETA, que ha reconegut que la situació és "millor" ara que quan hi havia violència, tot i que ha avisat que encara hi ha "assumptes per resoldre" i "difícilment es pot parlar de situació de pau quan hi ha més de 200 persones empresonades".

"ETA sempre ho ha assumit, ha reivindicat les seves accions. Però el llegat és molt més que això. Per parlar d'ETA i del que ha suposat, cal parlar d'una altra manera i afrontar les raons de per què ha existit i quines ha suposat", ha afirmat.

Així mateix, ha dit que la "confrontació" ha creat "sofriment multilateral", però ha assenyalat que "la diferència és que ETA ha reconegut les seves accions i hi ha moltes altres accions, sobretot les ocasionades pels aparells de l'Estat, que estan encara sense reconèixer i sense que les víctimes siguin reparades".

Pla, en referència a les més de 800 persones que va assassinar ETA durant la seva trajectòria, ha admès que "és impossible treure el patiment a la gent; els devem reconeixement, veritat i reparació". "ETA va reconèixer el dany causat i es va disculpar amb les persones afectades sense tenir cap mena de responsabilitat en el conflicte", ha afegit.

El Telenotícies de TV3 ha recollit l'entrevista a David Pla, que va ser l'encarregat de llegir el comunicat en el que ETA va anunciar l'alto el foc permanent, i ha recordat que l'últim cap de la banda terrorista va ser detingut i empresonat "tot i la seva participació directa en el procés d'abandonament de la lluita armada".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#27 La fascinación que siente TV3., Murcia, 17/10/2021 - 11:43

Por este mundillo de terror que convierte el tema en un lavado de cara con vistas a humanizarlo o sea "comprenderlo". Vamos la típica excusa de "...es que en aquellos tiempos..". ¡¡Oiga que mandaba el PNV!!, como aquí CIU, buscando lo de "..recoger nueces del arbol..." tan típico de la codicia de nuestras burguesias locales.

#26 manel, BCn, 15/10/2021 - 14:26

Fer una entrevista a un personatge, tingui la ideologia que tingui es pura "informació". Si aquesta mateixa entrevista la fan a Tv1, els ultres de l la caverna com ho dirien??..O a la Sexta o tele5?....Ah no disculpi, es TV3, anem a saco es clar...

#25 Jesal, Lleida, 14/10/2021 - 23:26

No hay que extrañarse, esto no es nuevo.
Hace poco entrevistaron a C.Sastre, que había puesto una bomba en el pecho a dos personas, un empresario y un político , y le calificaron como el preso político que más tiempo pasó en la cárcel.
Yo no vi la entrevista, me da asco, pero no será muy diferente a esta.

#24 Jo mateix, La meva, 14/10/2021 - 18:08

Segons aquest FDP si un assassí en sèrie un dia deixa de matar més persones no se l'ha de detenir sinó que la gent s'ha agenollar i agrair-li que sigui tan bona persona.

#23 TV3, Barcelona, 14/10/2021 - 17:56

A TV3 perden el cul per blanquejar la banda assessina d'ETA, assassins de victimes, vides truncades per res, continuen vivint, com sempre, con el cupo y a lo suyo

#23.1 carles, BCN, 15/10/2021 - 14:29

#23

TV3, Barcelona, 14/10/2021 - 17:56
Tu deus anar fumat noi.. Fa temps vaig veure un reportatge sobre l' atemptat d HIpercor, i es va fer amb molt respecte. Pero quan fiqueu el biaix ultra tot es veu d' un altre color i mes si es sobre Tv3... se us veu el llautó noi