Publicitat
Comunicació · 8 de Febrer de 2013. 14:12h.

TV3 ha crescut "desproporcionadament", segons Villatoro

Julia Otero considera que s'ha fet massa "grossa"

TV3 ha crescut "desproporcionadament", segons Villatoro

Villatoro, en una imatge d'arxiu

Vicenç Villatoro, expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha considerat que TV3 ha crescut "desproporcionadament". Villatoro manifesta que, quan es va crear TVC, "es va tendir a un model centralitzat, amb molta gent, amb serveis informatius propis i producció pròpia".

"Potser hauria calgut construir una televisió més lleugera, amb uns serveis informatius molt potents, però amb major capacitat per externalitzar programes. Tal vegada així l'estructura troncal no hauria crescut tan desproporcionadament", ha continuat.

Aquestes declaracions de Villatoro es recullen al llibre "Les veus de la influència" (Deu i Onze Editors) publicat pel periodista Toni Vall (Barcelona, 1979) i que també compta amb entrevistes a Josep Cuní, Julia Otero i Pilar Rahola.

Villatoro (Terrassa, 1957) és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha estat director del diari Avui entre 1993 i 1996, director de la Fundació Enciclopèdia Catalana i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals entre l'any 2000 i el 2004.

Pel que fa a la seva carrera política, ha estat diputat al Parlament de Catalunya per CiU i director general de Promoció Cultural de la Generalitat entre 1997 i l'any 2000. Actualment presideix l'Institut Ramon Llull.

Per la seva banda, Cuní, que recorda que TVC té "dos mil treballadors", afirma que "els mitjans públics tenen un problema d'estructura provocat en bona part perquè a dins hi ha un sector fortament dominat pel sentiment funcionarial que té segrestats aquests mitjans. Això ningú no s'ha preocupat de solucionar-ho". Cuní defensa també que un mitjà de comunicació públic ha de ser "tan competitiu o més que un de privat".

El conegut periodista, ara a 8tv, també lamenta respecte a la contracció de productores externes que "per molt que els sindicats ho reivindiquin, pagar els treballadors de la casa perquè facin un programa és molt més car que encarregar-lo fora. Jo vaig fer Els matins amb coproducció perquè a l'emissora li sortia molt més barat així".

Julia Otero manifesta, per la seva banda, que "totes les televisions públiques tenen costos de producció elevats, i és veritat que a TV3 s'ha deixat que les estructures es fessin desproporcionadament grosses". "Però també és veritat -afegeix- que, quan ha tocat, ha estat a l'alçada de les circumstàncies que se li exigeixen a un ens públic tan important com aquest".

Pilar Rahola considera que "cap govern no ha volgut solucionar els problemes d'estructura que s'han anat inflant amb el pas dels anys" i que "costa d'entendre que s'hagi arribat a un nivell de contractació tan exagerat en paral·lel a un elevat percentatge de producció aliena".

Imatge dels quatre periodistes

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Nova Orleans, Barcelona, 12/02/2013 - 10:16

Sr. Villatoro, preocupis del que passa a BTV, de la qual vostè és membre del Consell d'Administració. No s'adonen del que passa dins ni tampoc es preocupen. Consulti-ho, parli amb el treballadors i baixi's el sou també, que per venir dues tardes al mes no està gens malament...

#18 Vilabrau, Vilanova i la G., 09/02/2013 - 16:38

Aquest tio és un xarlatà convergent, que tot el que ha gestionat ho ha enfonsat o no ha fet res per impulsar-ho. No pot donar consells a ningú, ja que ell viu de la menjadora. TV3 es veu, però les menjadores no. Aquesta és la única diferència

#17 Eduardo González Palomar, Manlleu, 09/02/2013 - 16:15

¡Para mí que, a diferencia de la sanidad y la educación, si esta gente nacionalista del Govern de Cataluña ha de menguar TV3 lo hará a paso de tortuga!

#16 Joaquim, Barcelona, 09/02/2013 - 13:04

O bé es critiquen els sous, dignes i que han permès fer una bona TV, o les condicions laborals estables, que també fan falta per una bona programació, o s'ataca la xifra de treballadors, ignorant que el 70% de la producció és interna, que dóna més garanties de servei públic i de qualitat.

#16.1 luca, bcn, 10/02/2013 - 00:06

si us plau, de qué parles?
tv3 es un pou sense fons, i la calitat es pesima, la independencia inexistent i la representativitat gairebe nula. Nano, la cosa "nostra" no es pas la BBC.

#15 Terraxa, Terrassa, 08/02/2013 - 22:44

És absolutament impossible tenir mitjans públics objectius i a un cost raonable, siguin locals, autonòmics o estatals.
Amb els polítics que tenim el sectarisme i el malbaratament està garantit, es digui Tv3, RTVE, Canal9, Telesur, Telemadrid, TVG.........