Publicitat

Segon toc de la Junta Electoral pel llenguatge de la televisió pública

TV3 ha de ser neutral

Puigdemont, al Preguntes freqüents

La Junta Electoral Central ha prohibit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l'ús d'expressions com "consellers empresonats" o "llista del president". La JEC ha donat donat la raó a Ciutadans i considera que l'ús d'aquestes expressions als mitjans públics "poden confondre l'espectador mitjà" i "vulneren el principi de neutralitat informativa".

La Junta Electoral Central insta TV3 i Catalunya Ràdio a "respectar el principi de neutralitat informativa". "El respecte als principis de pluralisme polític i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa en tota la programació dels mitjans de comunicació de titularitat pública", remarca.

En una resolució, la Junta Electoral Central assegura que amb aquestes expressions "poden afavorir determinades candidatures" i també "produeix confusió entre la realitat jurídica i aquesta altra pretesa que pot afavorir electoralment algunes candidatures, el fet de l'emissió de diversos espais informatius en els que es barregen referències: de vegades a ?'consellers', unes altres com a ?'consellers exiliats', unes altres al ?'govern a l'exili', unes altres als '?consellers empresonats', o, a la fi, a la '?llista del president'."

"Un examen conjunt de les emissions objecte d'impugnació -afegeix- posa de relleu que les emissions citades van vulnerar el principi de neutralitat informativa que regula l'article 66 de la LOREG, ja que podria afavorir electoralment determinades candidatures en perjudici de les altres, infringint amb això, a més, el principi d'igualtat entre els diferents candidats".

La mateixa resolució no admet que es parli de "consellers" o "president". La JEC apunta que els mitjans públics poden fer servir l'expressió "molt honorable" o "honorable senyor" per referir-se als "expresidents" i "exconsellers".

10 Comentaris

Publicitat
#9 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 28/11/2017 - 18:54

TV3% mai no serà neutral.
La solució es privatitzar-la i que la paguin els indepes amb les quotes de l'ANC, si poden. Desprès, si s'escau, fundar una televisió catalana pública, plural i bilingüe, que sigui de TOTS els catalans, amb plantilla nova que entri per mèrits, no per tenir el carnet del partit.

#8 botifler1914, Sinitaca, 28/11/2017 - 13:13

TV3 ha de ser neutral

Podría, pudiera o pudiese

#7 Barretina a rosca, Black hole, 28/11/2017 - 13:11

Empiezo a estar preocupado. ¿Todavía Fuigdemont no ha soltado la "parida" del día?, !hoy se está retrasando!.

#6 Kropotkin, Vic, 28/11/2017 - 11:26

Seguro que dicen esto por lo del reportero de TV3 machacando uno de los autos de la GC mientras afirmaba que era el día más feliz de su vida... No saben comprender el progresismo de los empleados de TV3%. Jua, jua, jua,...

#4 Aran non ei Catalonha, Bcn, 28/11/2017 - 11:15

Tv3 % neutral?....... es como pedir a los Pujol que devuelvan el dinero robado a los catalanes.