Publicitat
Comunicació · 31 de Maig de 2015. 17:24h.

"TV3 ha deixat de ser la Televisió de Catalunya"

Ferran Monegal equipara el .CAT amb "els nefastos programes informatius que hem vist a Intereconomía TV"

"TV3 ha deixat de ser la Televisió de Catalunya"

Article de Ferran Monegal

El crític televisiu Ferran Monegal ha afirmat que TV3 “ha deixat de ser la Televisió de Catalunya”. “Fa temps -ha dit- que ha deixat d’estar al servei de tots els habitants de Catalunya i ha culminat un curiós procés personal: s’ha trasformat en un fenomenal engranatge de propaganda, obedient amb els interessos d’una doctrina política determinada”.

El periodista, en un article a El Periódico, considera que el .CAT d’aquesta setmana és “una aberració informativa. És fer trampa al ciutadà” perquè es va “configurar un programa per parlar d’un tot (Catalunya) convocant només una part (els sobiranistes i prou)”.

“Crear, i impulsar -afegeix-, des del plató de .CAT una bombolla de pensament unidireccional és l’antítesi del pluralisme democràtic. Amb aquest exercici han mimetitzat els nefastos i falsos programes informatius que tantes vegades hem vist i lamentat a Intereconomía TV, a 13 TV, a Telemadrid o en aquell vergonyós Canal 9 valencià”. 

Monegal denuncia que TV3 “ja no defensa el dret a decidir, que és el més democràtic", "ara ja ens inculca, ens alliçona, en quin sentit hem de votar” i, en aquest sentit, indica que “quan una estructura televisiva pública posa la informació, fins i tot l’entreteniment, al servei d’un pla polític, els polítics l’usen sense contemplacions sota la disciplina de l’ordeno i mano”.

El periodista critica que “és una deslleialtat, i un engany als ciutadans, que l’aparell informatiu públic que paguen tots aquests ciutadans es transformi en el departament d’agitprop d’una facció, d’una part”.

“Amb tot el peatge de servilisme que això comporta -diu-. Per exemple, l’operació .CAT de dijous va fer la impressió que es va muntar no només per fer creure que aquella part allà convocada era el tot, sinó també per inculcar i reimpulsar la idea de la derrotada llista única, que és la taula de salvació de CDC perquè cada vegada que es presenten a unes eleccions –l’última, l’alcaldia de Barcelona– perden vots de manera insuportable”.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#33 Barna, Barcelona, 02/06/2015 - 18:30

Sr. Monegal?, si vosté fos tertuliá, on es posaria, a la dreta, a l'esquerra o al mig?. Em té desorientat

#32 antonio, amposta, 02/06/2015 - 12:36

Jo trobo que tv3 ja fa molts anys que va ser nacionalista ( ja sabeu, vanagloriant les coses d'aqui I sembrant odi cap a la resta d'España).
Avui dia, la cosa ja es de jutjat de guardia. A mes de les tertulies completament afins al regim fins I tot els programes per als mes petits. Basura!!!

#30 Eduardo González Palomar, Manlleu, 01/06/2015 - 16:21

Lo cierto es que TV3 siempre ha sido la televisión de la casta (antaño, la nacionalista; hogaño, la independentista).

#29 Josepm, Manresa, 01/06/2015 - 13:04

30 minuts i Polònia, , són els únics programes que ens mirem a casa, quant abans pràcticament era el canal de referència, avui fa pena, notícies, .cat, etc.

#28 TV3, LA SEVA, 01/06/2015 - 11:05

Jo ja no veig ni Telenoticies

#28.1 LLUC, MARXEM JA, 02/06/2015 - 11:02

Ho entenc noi ... tu ets més de Telediario1 o de Informativos 13TV