Publicitat
Comunicació · 12 d'Octubre de 2017. 10:26h.

TV3 intenta salvar els mobles

Ofensiva mediàtica a favor de la mediació

TV3 intenta salvar els mobles

El Telenotícies Vespre ha dedicat uns sis minuts a la possibilitat de resoldre la qüestió catalana a través del diàleg amb declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; portaveus de líders europeus, patronals catalanes i sindicats.

L'informatiu de TV3 ha mostrat unes declaracions de Puigdemont a la CNN a favor de la mediació. El president manifesta que "crec que avui ens trobem en un dels moments més importants, i ens hem d'asseure i parlar sense condicions prèvies, tret del fet que hem de dialogar i que ho hem de fer en les condicions més adequades".

Carles Puigdemont remarca que "una bona ajuda al diàleg podria ser que dues persones del Govern i dues persones del Govern espanyol es posessin d'acord en una cosa simple: nomenar un mediador, per exemple". "Però no podem ignorar que les converses i unes hipotètiques discussions han d'arribar damunt el reconeixement de la realitat", adverteix.

"I és d'aquesta realitat, del que hem de parlar. La relació entre Catalunya i Espanya no funciona. I hi ha una majoria de ciutadans de Catalunya que volen que esdevingui un Estat independent, i que ho volen fer posant-se d'acord amb l'Estat espanyol. Però ho hem de fer sense condicions. Hem d'asseure'ns i parlar de debò", conclou.

El TN Vespre també mostra un tall d'una entrevista de Forcadell a l'agència Reuters on la presidenta de la cambra catalana exposa que "el president Rajoy està en una cruïlla història. Ha de decidir si opta pel diàleg i per la mediació o si continuarà utilitzant la repressió".

Tot seguit, el presentador Toni Cruanyes també ha recordat que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, "és l'autoritat europea que en les últimes hores s'ha mostrat més clarament a favor de resoldre la qüestió catalana per la via del diàleg" i ha recordat que "també Merkel aposta pel diàleg dins la Constitució".

Aquesta peça informativa inclou declaracions de la portaveu d'Angela Merkel, Ulrike Demmer i del portaveu d'Emmanuel Macron a favor del diàleg i en contra d'una declaració unilateral d'independència, que consideren "il·legal i inacceptable".

Finalment, el Telenotícies recull declaracions de presidents d'organitzacions empresarials i sindicats a favor del diàleg. En aquest sentit, es manifesten el president de la CECOT, Antoni Abad; el líder de Pimec, Josep González; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; i el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#33 Pol, Barcelona, 16/10/2017 - 18:58

Aves sense passatgers...pagat amb diners publics...aeroports sense avions...pagats amb diners publics...autopistes de peatge sense cotxes...rescatades amb diner public...plataforma castor fracasada....pa-
gada amb diner public...el gran rescat de la banca...diner public....i podría seguir pero no hi ha prou espai. Grans gestors del diner public..

#33.1 Pol, Barcelona, 16/10/2017 - 19:38

A aquests que han fet tot aixó son als que doneu suport tots els que escribiu per aquí no? Deunidó

#32 Lek, Barcelona, 15/10/2017 - 21:55

Sempre m'havia sentit orgullós tant de la ràdio com de la televisió pública de Catalunya. Per a mi era un goig, tot tornant de viatge, posar Catalunya Informació a l'arribar a Catalunya. Després de veure el tracte partidista en tot aquest procés, he desconnectat d'aquests mitjans. A TVE els treballadors almenys van tenir la dignitat de queix

#31 Xexo, Premia, 13/10/2017 - 07:05

Si me lo dicen que no veo la tv3 no los soporto por que conozco mucha gente que fue ala manifestación del domingo i que son buena gente buena que estan artos del rollo de la independencia i que les llamen fascistas no trago

#30 Carlos Gomez, murenu de la serra, 13/10/2017 - 01:47

President posim un piset abans que el detinguin.

#29 opinante, Barcelona, 13/10/2017 - 00:27

Volen dialeg? molt facil, responguin a Rajoy , s'ha declarat la indepe si o no?