Publicitat

“Presos polítics”, “represàlia” i “conflicte polític” en una crònica al Telenotícies

TV3 ha adoptat el llenguatge independentista. Una prova d’això és la crònica del Telenotícies Migdia d’aquest dilluns sobre la negativa del Ministeri de l’Interior a autoritzar als Mossos d’Esquadra acompanyar el president de la Generalitat, Quim Torra, a Bèlgica. La peça, signada per Xavier Coral, parla de “presos polítics”, “represàlia” i “conflicte polític”.

El Telenotícies Migdia afirma que és una “situació realment insòlita” que el Ministeri de l’Interior hagi prohibit a la Policia de la Generalitat escortar Torra, on aquest dilluns pronuncia una conferència a Brussel·les sobre Catalunya amb l’expresident Puigdemont. També s’ha reunit amb autoritats favorable de solucionar el “conflicte polític” a través del diàleg.

La crònica explica que Torra es reunirà amb el president de Flandes i el president del Parlament flamenc: “dues figures que, avui també ho han tornat a fer, s’han mostrat partidàries que es trobi alguna via de diàleg que permeti solucionar el conflicte polític entre l’Estat espanyol i Catalunya”. “També s’han posicionat a favor de l’alliberament dels presos polítics”, destaca la informació.

Coral utilitza, d’aquesta manera, una expressió pròpia de l’independentisme com la de “presos polítics” per referir-se als líders independentistes encausats per l’1-0. Per altra banda, la televisió pública catalana també acusa el Govern espanyol de represaliar el representant de la regió flamenca a l’Estat.

TV3 considera que el suport al procés per part de les principals autoritats de la regió belga “ja els ha valgut la represàlia del govern espanyol, que va retirar l’estatus diplomàtic al representant de flandes a Madrid”.

Xavier Coral
Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#30 dolors, Capellades , 19/02/2019 - 14:56

Es que no te perquè dissimular res, explica realment el que pasa I la veritat dels fets, no com fan altres cadenes estatals que o cambien tot i menteixen més que informen

#29 Marc Solsona Santos, Igualada, 19/02/2019 - 14:17

No deberia ser noticia decir la verdad por su nombre, muy bien tv3 si quereis falsedat la quintana

#28 Pep, Valladolid, 19/02/2019 - 14:03

Solo están diciendo la verdad. Parece mentira que no nos demos cuenta fuera de Cataluña, de cómo nos están manipulando.

#27 Perico, Matadepera, 19/02/2019 - 12:05

La triste realidad es que el Fascio Amarillo representa al 47% aprox. de la población, pero tiene el mismo poder que si representara al 100%. Repasemos: administraciones, medios de comunicación, educación (pública y privada)…¿qué parte de esos ámbitos escapa a su control? Mientras eso no cambie, poco se puede hacer.

#26 Flanagan, Tabarnia City, 19/02/2019 - 09:54

Mas de uno pronto tendrá que buscar feina en esa cadena.