Publicitat
Comunicació · 2 de Setembre de 2020. 22:59h.

TV3 justifica els okupes

Contraprograma la petició del Col·legi d'Advocats de desallotjar de manera “immediata” un habitatge okupat

TV3 justifica els okupes

El Telenotícies Vespre ha tractat aquest dimecres la problemàtica de les ocupacions amb quatre testimonis a favor i només dues veus contràries que han aparegut al final de la notícia. A més, tampoc han recollit el testimoni de cap propietari afectat. L'editor i presentador de l'informatiu, Toni Cruanyes, ha donat pas a la notícia explicant que el Col·legi d'Advocats de Barcelona demana “modificar la llei d'enjudiciament criminal perquè es pugui desallotjar els ocupes si en 48 hores no poden demostrar que viuen a l'habitatge legalment”.

El reportatge ha arrencat amb el testimoni d'un dels ocupes que viuen en un edifici propietat d'un banc. “A la taula d'emergència hi ha moltíssima gent i no hi ha pisos”, ha lamentat l'ocupa, després que la veu en off del reportatge afirmés que “ell voldria pagar un pis de lloguer social” i subratllés que està a l'atur i amb tres fills menors d'edat.

Posteriorment, ha aparegut una dona que ocupa un immoble perquè “no tinc on anar-hi. He ocupat perquè no hi ha pisos”. La notícia ha continuat amb Bernat Sorinas Giménez, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca al Bages, qui ha manifestat que “la majoria son famílies”. “Tenim moltes companyes que han arribat a la PAH soles amb les seves criatures i estan vivint ocupant. Al final qui ocupa és gent pobre que està al carrer”, ha dit Sorinas.

La periodista ha justificat les ocupacions per l'increment del preu del lloguer. “Darrera de tot plegat, l'augment dels preus de lloguer que ha apujat arreu entre un 20 i un 30% en els darrers cinc anys”, ha al·legat. Tot seguit ha intervingut el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, qui ha assegurat que “hem arribat a una situació límit”.

“Les xifres d'ocupacions són relativament baixíssimes si es comparen amb el nombre de famílies que han estat expulsades de les seves cases. El que és estrany és que no hi hagin moltes més”, ha afegit Jaime Palomera.

El TN Vespre no ha donat veu als contraris a l'ocupació fins al final de la notícia i després d'incloure quatre testimonis defensant-la. Jesús Sánchez, del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, ha demanat un canvi en llei d'enjudiciament criminal per garantir la “recuperació immediata de l'habitatge quan afecta a una persona que de forma il·legal li han ocupat el seu habitatge”.

De la seva banda, la presidenta Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, Carme Trilla, ha considerat que “la pràctica de les ocupacions s'hauria d'acabar radicalment”. “És una manera d'accedir a l'habitatge anòmala”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#15 jordi, santa coloma de gramenet, 03/09/2020 - 18:58

OJO AL DATO !!!!! TV3% PORTA DOS DIES PARLANT DE LA DECLARACIO DE MARTIN VILLA DEVANT LA JUSTICIA A ARGENTINA.
EVIDENTMENT AMB TITULARS COM " CRIMS DE L ´ESTAT DURANT LA TRANSICIO ·.
TOT PER " MACHACAR " AL PERILLOS ESTAT ESPANYOL.
COMO DIRIA EN RIUS ¨...ASI SE CONSTRUYE EL RELATO ...."

#14 Sergi Sergio, Barcelona, 03/09/2020 - 14:18

A estas alturas de TV3 ya no nos puede extrañar nada.

#13 Marcial, Santa Coloma, 03/09/2020 - 11:28

Una ocupación es un voto para los partidos pro-okupas. Muchas ocupaciones son muchos votos. Normalizar y alegalizar la ocupación es el despiporre para los partidos pro-okupas. El principio del fin del derecho a la propiedad privada. De momento a ratos, de forma encubierta. Eso deben querer en tevetres. Adivinamos qué criaturas mandan allí.

#12 Breogantuy, Tabarnia, 03/09/2020 - 10:58

Espero que les ocupen sus viviendas

#11 Very, a, 03/09/2020 - 10:35

Cataluña acapara ella solita el 49? de todas las ocupaciones de España.
Es que las mafias saben que en ningún otro lugar serán tratados como justicieros sociales mientras perpetran sus lucrativos negocios ilegales. Mediáticamente, socialmente, politicamente, judicialmente.

#11.1 Sergi Sergio, Barcelona, 03/09/2020 - 14:22

La okupacion actual funciona como una mafia, okupan viviendas y luego las alquilan, un "negocio" ilegal mafioso, tenemos unas leyes pateticas.