Publicitat
Comunicació · 2 de Març de 2023. 21:25h.

TV3 llença llenya al foc

El TN considera que és "contra el català" i una tertuliana li diu "tonta" a la infermera

TV3 llença llenya al foc

TV3 ha llençat llenya al foc pel vídeo de la infermera de la Vall d'Hebron que es queixava que li exigeixin el "puto nivel C" de català per a poder treballar a Catalunya. "Vídeo contra el català sota investigació", ha titulat el Telenotícies.

Els programes han tractat el tema durant la programació d'avui. La presentadora del programa Planta Baixa de TV3, Agnès Marquès ha dit que el vídeo "fa molt de mal". "Fa molt de mal, i fa mal d'estómac i fa posar de mal humor segurament per la incomprensió a una realitat que és la nostra".

L'advocada Maga Oranich, tertuliana del magazín de la tarda, ha afegit que "indigna i el trobo insultant perquè, a més, aquesta noia no sé si pot ser bona infermera perquè tenia una punta de tonta". "És que m'he sentit humiliada", ha remarcat.

El programa Tot es mou, que presenta Helena García Melero, ha volgut tractar a fons aquest vídeo, penjat a Tik Tok. "Una infermera ridiculitza el català a les xarxes", ha titulat l'espai de la televisió pública.

Melero ha condemnat la "desinhibició, fatxenderia, aquell 'descaro' que sembla que tot queda bé, que serà aplaudit aquest comentari. Que per això ho fa. Perquè si sabés que no serà aplaudit ja no gosaria fer-ho. Però sap que tindrà tota una parròquia a favor".

"Es tracta de menysprear la llengua catalana per guanyar popularitat, per guanyar likes i aquest és el problema. Que algú pensi que anar contra la nostra llengua és ser guai", ha afegit la presentadora, a més de recordar que l'obligació de la infermera és "acostar-se" als ciutadans de la ciutat on viu.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 Timbaler , Bcn, 03/03/2023 - 15:14

Que no s’equivoquin els que creuen defensar el catalá : llengua imposada, llengua condemnada

#12 Vlac, Barcelona, 03/03/2023 - 14:56

Yo creía que el único que seguía las teorías de Chomski , era el PSOE - Sanchez pero por lo que se ve, los "barretina rosca-chapa" han aprendido....Lo de esta muchacha solo es una tapadera para que no se hable del suicidio de la niña de Sallent !!!

#11 JO JA NO VULL SER CATALÀ, PALAMORTS, Catalibània, 03/03/2023 - 09:59

Tot aquest enrenou, no haurà sigut pas per tapar el que va passar a Sallent?? Aqui ho deixo...

#10 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 03/03/2023 - 09:12

No nos pongamos nerviosos, el ataque a la llengua ha sido durísimo pero sabremos reponernos como otras veces.

#9 Joan Corbatera, Barcelona, 03/03/2023 - 08:43

Jo el que li demanaría a una enfermera o a un metge es que sigui bon coneixedor en la seva materia. Que em sapiga curar quan ho necesiti, que em sapiga cuidar. S'em en refot en quina llegua ho faci mentre sigui bon professional.

Estem renunciant a bons professionals nomes perque no tenen el nivell C? Crec que ens falta un bull !!

#9.1 Pere que tomba, BCN, 03/03/2023 - 11:03

Si no poden entendre als seus pacients, no son bons profesionals.

#9.2 Protágoras, bcn. España, 03/03/2023 - 14:51

Pere déjate de cuentos chinos. Todos los catalanes saben hablar español. El español es al lengua común de todos los catalanes, como el francés es la lengua común de todos los franceses y el inglés de todos los estadounidense y australianos.