Publicitat
Comunicació · 12 de Febrer de 2020. 15:39h.

TV3 maquilla les declaracions de Ponsatí sobre l'Holocaust

La cadena evita recollir les seves referències a Hitler i els jueus

Tant el TN Vespre de TV3 com el 324.cat van recollir la primera intervenció de l'eurodiputada de JxCat al Parlament europeu, Clara Ponsatí. Ho van fer, però, a mitges. Malgrat que la intervenció de la consellera va durar tan sols un minut i vint segons, TV3 va decidir informar només dels quinze segons més 'lights' del seu discurs.

En canvi no va fer cap referència als 65 segons restants, on l'exconsellera deia que Adolf Hitler s'havia inspirat en Espanya per al seu holocaust del poble jueu, a més d'assegurar que en l'actualitat l'Estat havia substituït els jueus pels catalans per a continuar amb el "tràgic historial historial espanyol d'intolerància".

El presentador del TN, Toni Cruanyes, va silenciar aquestes paraules i va informar que "Clara Ponsatí ha intervingut aquest vespre per primera vegada al plenari del Parlament europeu a Estrasburg. Ha estat en un debat sobre la lluita contra l'antisemitisme, el racisme i el discurs de l'odi a Europa". "L'eurodiputada de Junts per Catalunya ha denunciat el menyspreu que, al seu entendre, exerceix l'Estat espanyol contra la minoria catalana", va afegir.

Tot seguit, el TN va donar pas a un vídeo dels segons finals de la intervenció de Ponsatí, on l'exconsellera afirmava que "avui aquesta intolerància adopta la forma de menyspreu pels drets de la minoria catalana. Això passa en un context de guerra judicial i d'indulgència amb l'apologia del feixisme".

L'informatiu de la televisió pública es va 'carregar' d'aquesta manera, la part anterior on Ponsatí aclaria a què feia referència quan parlava d'aquesta "intolerància" espanyola. "Un dels crims més greus contra el poble jueu va tenir lloc el 1492, quan els anomenats Reis Catòlics van ordenar la seva expulsió. Aquest primer episodi d'antisemitisme d'Estat va ser admirat per Hitler, que el va tractar de superar i que ara és una fita en el tràgic historial espanyol d'intolerància", va dir.

També el 324.cat, el portal digital de notícies de la CCMA, va decidir ometre en la seva crònica aquesta part de les declaracions de l'eurodiputada i van informar només que Ponsatí havia denunciat "menyspreu" de l'Estat espanyol contra els catalans.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Pepe, Alacant, 13/02/2020 - 09:59

Si alguien te exige hablar en español, reflexiona si no es lo mismo que seas tú, quien exige hablar en catalán. En cuanto al menosprecio hacia la cultura catalana, es porque ya no es cultura, es propaganda separatista, que por no interesar, no interesa ni a los propios, ponen los ojos en blanco y la mano en el corazón, pero no la consumen, aburre.

#7 Montserrat, Mollerussa, 13/02/2020 - 06:30

Clara ponsatí té raó, les vegades que m'han dit a mi me hablas Cristiano quan he parlat amb català. El menyspreu i l'odi a la cultura catalana estan a l'ordre del dia i els mitjans de comunicació menteixen moltíssim per anar contra Catalunya. Tot plegat és una llàstima, si no ets puro espanyol et tracten com una merda.

#6 Gerard de sarria, Salt, 12/02/2020 - 23:13

Llegiu més i sabreu que el que diu és cert.. Borinots

#6.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 00:44

No tienes ni puta idea de dónde surgió la judeofobia de Hitler y los nazis. Lée lo que dice Lutero sobre los judíos, para empezar. Os pierde vuestra hispanofobia, algo que tenéis en común (la fobia hacia un determinado grupo de personas) con los nazis.

#5 EduardR, bcn, 12/02/2020 - 22:43

No hay nada que más les guste a los Alemanes y Austriacos ke recordarles su pasado y el holocausto Nazi... Sigue así, señora... haciendo amigos por europa...

#4 alfonso1358, Bangkok, 12/02/2020 - 17:08

Esta mujer se droga, o tienen un problema psiquiatrico grave, si no no se entienden todas las tonterias que dice, y es profesora de Universidad en Escocia? con su nivel de ingles, jajaja, ....y los de Tv3 igual que siempre

#4.1 Veciana, Barcelona, 12/02/2020 - 17:21

Es que ella domina el gaélico de Escocia,hombre,y no la lengua inglesa impuesta.¿A que sí,Clareta?