Publicitat
Comunicació · 21 de Desembre de 2015. 17:40h.

TV3 minimitza el descens de Convergència

Un presentador hi resta importància i especula amb el suport de Podem a la investidura de Mas

Un dels presentadors de l’espai electoral de TV3, Xavi Coral, que s’encarregava d’analitzar les possibilitats de pactes, va fer un parell d’al·lusions a Democràcia i Llibertat durant el programa. La primera va ser quan -en conèixer-se el sondeig de la pròpia cadena que deixava a Democràcia i Llibertat només amb sis o set escons-, va afirmar que no es podia comparar amb les eleccions del 2011.

“Democràcia i Llibertat és difícil de comparar, Democràcia i Llibertat és una coalició de partits encapçalada per Convergència Democràtica. Fa quatre anys es va presentar amb Unió”, va afirmar. “Si agafem aquell resultat com a referent es diu que dels 16 diputats que va treure Convergència i Unió, deu eren de Convergència”, va afegir.

“Doncs bé, si ens val aquesta referència, d’aquests deu, Democràcia i Llibertat n’hauria perdut quatre o tres i en tindria sis o set. Recula respecte a fa quatre anys”. Però, el cert és que aquella hora de la nit, sis o set diputats per Democràcia i Llibertat -després va pujar fins a vuit- es considerava un molt mal resultat.

A més, si l’aportació electoral d’Unió era escassa -Duran ha tret al final 64.000 vots- caldria comparar-los amb els 16 que va obtenir CiU -amb el mateix Duran i Lleida com a cap de llista- ara fa quatre anys. De fet, la majoria de mitjans -com La Vanguardia aquest dilluns en portada- comparen ambdós resultats.

Coral, que havia presentat abans el programa ‘Divendres, va tenir una altra intervenció destacada quan va parlar de possibles aliances. El periodista es va referir a un possible pacte entre PSOE -amb 93 diputats- i Podemos -amb 68-, però va reconèixer que “per formar govern els hi falten quinze”.

Llavors es va referir a Esquerra i Democràcia i Llibertat com “els dos partits catalans” -com si la resta de forces polítiques catalanes no ho fossin- “podrien donar-hi suport i, a canvi, potser això podria tenir algunes conseqüències a Catalunya i potser En Comú Podem podria votar al Parlament la investidura de Mas”.

El mateix presentador va advertir aleshores que això “és política ficció”, però va remarcar que “són possibilitats”. Llavors va especular amb la possibilitat que Pedro Sánchez acceptés el referèndum per a Catalunya proposat per Pablo Iglesias i va insistir que “això podria tenir conseqüències a Catalunya. Ja ho veuríem. Són possibilitats”.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#39 BEJOTA, BCN, 02/01/2016 - 15:46

E. GENRALS 20-D

Els vots no sobiranistes (2,370 milions), han estat més del doble dels sobiranistes (una mica més de 1,140 milions).

#39.1 BEJOTA, BCN, 02/01/2016 - 15:47

N.B. QUINS BON ALUMNES DESXÁ EN FRANCO A TV3:NO-DO DIA SI I DIA TAMBÉ.

#38 laura, lleida, 22/12/2015 - 21:47

Vaig deixar de mirar tv3 per la seva parcialitat. és trist veure tota aquesta colla de professionals q ja saps el q diran I el que diran els seus convidats.no té cap interès. A saben de tot.molts tenen productores q venen programes a tv3 caríssims I ...I a sobre donant lliçons d'ètica.Penós

#37 Pablito, Barcelona, 22/12/2015 - 16:30

La voz de su amo, cumple y es fiel, lástima que no les escuche casi nadie.
Esos si aunque sea la bandera del nacionalismo golpista la pagamos todos los catalanes con nuestros impuestos.

#36 Galindo, Barcelona, 22/12/2015 - 14:44

Masters en babero y rodilleras. Y con la cabeza bien alta, que es pel prusés, oiga.

#35 Manuel, De Bcn, 22/12/2015 - 12:15

Este pobre hombre tiene que defender su puesto de trabajo, el pan de sus hijos y sin CDC y ERC mayoritarios quien le contrataría? e-noticies?