Publicitat
Comunicació · 19 de Novembre de 2019. 16:05h.

TV3 pasa de puntetes sobre que Amnistia considera just el judici

El TN només destaca la petició de llibertat dels Jordis

El TN de TV3 ha dedicat més de tres minuts -entre titulars i notícia ampliada- a parlar de la resolució d'Amnistia Internacional sobre la sentència del procés. D'aquests més tres minuts, només vuit segons, al final, s'han fet servir per fer referència al fet que la organització considera que el judici no va ser injust, mentre que tota la resta s'han dedicat a explicar els aspectes favorables de la sentència per a l'independentisme.

"Amnistia Internacional considera desproporcionada la sentència del procés i que s'ha vulnerat el principi de legalitat", ha estat el titular de Carles Prats, que tot seguit ha afegit que "la ONG diu que va ser un judici just però que la severitat de la sentència s'ha basat en un delicte ambigu".

L'informatiu de la televisió pública ha seguit informant d'altres aspectes, com ara que "s'obre la porta a criminalitzar les accions no violentes protegides pel dret internacional". Tot seguit s'ha donat veu a la membre d'Amnistia, Adriana Ribas, que ha defensat la innocència de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

En la notícia ampliada s'ha insistit en la innocència dels Jordis i en les declaracions de la pròpia Ribas demanant la posada en llibertat d'ambdós. També es remarca que Amnistia no veu "prou definit al codi penal" el delicte de sedició "i això vulnera el dret a la legalitat". Finalment, s'ha informat que "amb tot ha arribat a la conclusió que no es pot parlar d'un judici injust".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi, Gava, 20/11/2019 - 17:35

I vosaltres passeu de puntetes sobre com interpreta la sentència el delicte de sedició i com això vulnera els drets dels condemnats i de possibles situacions similars de llibertat d'expressió. Sou un diari de instrumental de pega que no informa ni res semblant. TV3 us passa la mà per la cara en tots els sentits....sou penosos!!!

#5 rosa, Barcelona, 20/11/2019 - 10:47

On és l'ètica dels periodistes de TV3?.

#5.1 Jordi, Gava, 20/11/2019 - 17:38

On tu et vas deixar el teu sentit comú i vas comprar la ignorància que sembla que vesteixes!

#4 gurguri, barcelona, 19/11/2019 - 19:15

Esta tarde en TV3,entrevistan a un ex-diputado de ERC Joan Puig al que la G.Civil investiga el último caso de corrupción, dice que todo es falso culpa a la prensa,y dice que la corrupción la juzgará LA REPÚBLICA.Lo que ha comentado sobre los atentados de Madrid y la G.Civil es de Juzgado de guardia.

#3 El Sifoner, Castellón, 19/11/2019 - 16:43

Sres, de AI, ¿han solucionado el problema Palestino-Israeli?, o ¿el de Venezuela, Colombia?, o ¿el del Tibet, Hong-Kong? etc.... Pues cuando acaben con ellos vuelvan.

#3.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 19/11/2019 - 19:16

AI no sirve, ni ha servido jamás, más que para colocar vagos irredentos y sacarle los cuartos a los bienpensantes. Lo que digan éstos, como los diversos "XYZ sin fronteras" (incluso "Médicos", y eso que al menos ellos sí tienen efectivos en el terreno), tiene nulo interés político, salvo para agitar conciencias a la borregada más borrega.

#2 El Sifoner, Castelló, 19/11/2019 - 16:40

(..vulnera el derecho a la legalidad..) (..la conclusión de que no se puede hablar de un juicio injusto"...)
Yo soy lego en materia judicial, pero creo que si en un juicio se "vulnera el derecho a la legalidad", no se puede hablar de "un juicio justo"