Publicitat
Comunicació · 30 de Juny de 2020. 11:43h.

TV3 posa al mateix nivell mossos i defensors de la ‘batalla d’Urquinaona’

“Tiraven companys de la brigada mòbil a terra i el crit de la gent era ‘mata’l, mata’l!”

TV3 posa al mateix nivell mossos i defensors de la ‘batalla d’Urquinaona’

Els Matins de TV3 ha tractat la investigació per part del departament d’Interior de 50 agents que van participar en les protestes que van tenir lloc durant els dies posteriors a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes pel seu paper en l'1-O.

Per a fer-ho, ha confrontat en un debat el portaveu del sindicat de Mossos SAP-Fepol, Toni Castejón, i el codirector d'Irídia -Centre per la Defensa dels Drets Humans-, Andrés García Berrio, que ha denunciat una suposada mala praxis policial durant el que l’independentisme va denominar ‘la batalla d’Urquinaona’.

Castejón ha assegurat que “ni al País Vasc de la Kale Borroka hi havien tants dies durs. Hi havien dies durs, però no tan seguits”. “Hi va haver violència cap a la policia”, ha afirmat, a més de recordar que “vam viure situacions totalment extremes”.

“Vam veure imatges de com tiren a companys de la brigada mòbil al terra i el crit de la gent quan està a terra és ‘mata’l, mata’l!”, ha explicat, a més d’argumentar que “aquí no hi ha protocol”. “Quan veus el teu company que el tenen a terra, que l’intenten treure l’arma, que li estan trepitjant el cap vas cap allà i l’intentes treure com pots”, ha assenyalat.

També ha recordat que “a l’Aeroport la resposta d’una gran part va ser molt violenta, ens faltava policia”. “A vegades hem hagut d’aguantar que un polític ens digui ‘que no se us vegi, amagueu-vos’. Doncs que no es facin anar”, ha sentenciat.

En aquest punt, el codirector d'Irídia, Andrés García Berrio, ha afirmat que “hi ha una generació de gent que està marcada per violència policial. Que el primer dia, a l’aeroport, ja hi hagués un ferit per bala de goma no va ajudar a la sensació col·lectiva en general”. “Es va veure com un nou atac greu cap als drets humans”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Perico, Matadepera, 30/06/2020 - 15:38

A este Berrio (al que no califico porque ni siquiera lo merece) le recomiendo encarecidamente la lectura del artículo de Miquel Giménez hoy en Vozpopuli (https://www.vozpopuli.com/opinion/vox-puro-piedra_0_1368764322.html) en el que sale aludido. Tremendo y magistral artículo.

#7 jvcs, barcelona, 30/06/2020 - 15:23

Cuando llegue el nou govern no indepe , lo primero va a ser una limpieza y auditorias completas de cada engrendo politico del proces maldito, recuperar una policia profesional y sin mandos politicos. De igual manera con todas las redes de la mafia empezando por TV3 .
Los juzgados de instrucción van a tener mucha feina con las audit y el clientelis

#7.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 01/07/2020 - 13:24

Para esto, hará falta que mucha gente utilice el cerebro y no el hígado antes de ir a votar. No tengo muchas esperanzas...

#6 Barretina a rosca, Black hole, 30/06/2020 - 14:55

¿Cuantos muertos hubo en Urquinaona?, de la eugenesia practicada en las residencias con nuestros mayores en Cataluña por parte del Govern de la Generalitat, de la Sra. Vergés y del Sr. Chakir El Homrani ¿de eso cuando van a debatir en la TV3%?

#5 un ciutadà, palau plegamans, 30/06/2020 - 14:29

el que va passar la setmana de l'odi demostren tot el baix que es pot caure com societat. la vergonya, pena i fàstic del que vam veure, sense condemna dels polítics que ho va atiar, no té cap mena de justifació en cap societat avançada.

#4 Alcoberro´s, Barcelona, 30/06/2020 - 13:53

TV3 está de más. Hay que cerrarla YA !!!!! es muy urgente. Es la semilla del mal de Cataluña.