Publicitat
Comunicació · 12 de Desembre de 2019. 17:26h.

TV3 qüestiona ERC per no donar el tercer grau als presos

La dona de Jordi Turull diu que “no és un delinqüent”

TV3 qüestiona ERC per no donar el tercer grau als presos

Blanca Bragulat

El Telenotícies Migdia s’ha fet resó aquest dijous de les declaracions d’alguns familiars dels presos independentistes per afirmar que la proposta d’atorgar-los el segon grau penitenciari els “ha decebut” i els ha generat “malestar”.

La parella de l’exconseller Jordi Turull, Blanca Bragulat, ha assegurat en declaracions a la cadena que “no és un delinqüent”. “A Catalunya la presó no és una càstig, sinó que és una eina de reinserció”, ha defensat Bragulat. També ha demanat conèixer, en cas que el Departament de Justícia confirma el segon grau per a Turull, “quin termini té per accedir a aquest tercer grau”.

El TN Migida, a més, recull les declaracions de la parella de Jordi Sánchez, Susanna Barreda, qui ha reclamat al Govern que classifiqui als presós “ja” perquè “es puguin beneficiar com qualsevol intern”, encara que sigui del segon grau.

L’advocat de l’exconsellera Dolors Bassa, Mariano Bergés, per la seca banda, ha manifestat que a l’extitular de Treball “li hagués agradat aquest tercer grau”. “Treballarem des d'aquest segon grau per fer tot el possible perquè surti en llibertat”.

Mentrestant, l’advocat penalista i doctor en Dret, Marc Molins, ha assegurat que “si per normalitat entenem allò comú, allò ajustat a la norma, el que toca és el segon grau”. El catedràtic de Dret Processal, Jordi Nieva, ha afegit que la junta de tractament és un organisme “alié” a tot allò que “puguin dir o opinar mitjans de comunicació o polítics”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Arnau, Barcelona, 14/12/2019 - 12:24

Era i es un delinquent de tal magnitud que fins i tot les possibles victimes, més de tres mil empreses, entre elles les dues grans institucions bancaries del pais, van tenir de traslladar la seu social per si la banda de delinquents guanyen el cop i començaven l'expoli que tenien programat. I el marit d'aquesta dona era candidat a kapo!

#19 jfuertesf, Barcelona, 13/12/2019 - 12:00

No feu mofa d'aquesta dona. En primer lloc, perquè segurament ella està convençuda del que diu (els indepes ho estan). En segon lloc, perquè una dona sempre recolçarà al seu home (teòricament). Ella el defensa com es natural. Hi ha, però, un fet aclaparador: tots ells sabien que feien les coses mal fetes i estaven avisats. Així doncs ...

#18 Flanagan, Tabarnia City, 13/12/2019 - 09:56

No será un delincuente para usted señora,para mi si.

#17 Capit@n España, justicia poética, 13/12/2019 - 09:42

Turull? Ah si, Turull: Aquel que dijo: "Las leyes se cumplen o vas a la cárcel".


https://www.youtube.com/watch?v=_akwYuEixZ0

#16 FERRANOT, BARCELONA, 13/12/2019 - 09:29

Técnicamente lo es, señora. Si la definición de delincuente de pendiera de las familias de los penados, ninguno lo sería claro: robaba para comer, es que iba bebido, tenía problemas con las drogas, nació en un entorno complidaco....