Publicitat
Comunicació · 26 d'Abril de 2021. 11:20h.

TV3 recorre a Valtonyc y Pablo Hasel per parlar de la monarquia

La televisió pública critica “la impunitat” de la corona

TV3 recorre a Valtonyc y Pablo Hasel per parlar de la monarquia

El programa 30 minuts de TV3 va emetre el reportatge "La corona retratada”, on mostra “com la monarquia espanyola va crear un sistema que deixava total llibertat d'actuació a Joan Carles de Borbó i la seva família, una impunitat que ha portat a la situació actual”.

La televisió pública va voler comptar per a l’esmentat reportatge amb els testimonis dels rapers Pablo Hasel y Valtonyc per demostrar que “criticar la corona pot tenir fins i tot conseqüències penals”.

“Jo he explicat que és un corrupte, que té negocis criminals amb Aràbia Saudita, que s’ha pagat amb diners públics els silencis de les seves amants, com també ho ha reconegut el propi CNI. Això no és una opinió, això són fets objectius. Quan et condemnen per explicar la realitat, de quina democràcia estem parlant?”, pregunta Hasel.

“Durant anys s’han pogut perseguir personatges anònims, ciutadans, activistes, o cantants com el raper Valtonyc que viu exiliat a Bèlgica des de que va ser condemnat a tres anys per delictes similars”, explica TV3.

El reportatge també critica que “avui el Rei Felip continua amb els mateixos privilegis, sense haver de rendir comptes de res”. També recull les opinions del catedràtic emèrit d’Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer, que critica la Constitució espanyola.

De Riquer també assenyala que la monarquia és “herència” del franquisme i que suposa “més un problema que una solució”. “Els ciutadans tenen dret a canviar-la”, diu l’historiador. TV3 tria aquestes paraules per acabar el reportatge.

El ’30 minuts’ se centra també en “els regals opacs” de la monarquia, “els negocis amb règims totalitaris”, el “pacte de silenci” d’alguns partits polítics sobre la corona o “l’etapa de Felip VI” i la seva “luxosa lluna de mel amb què va fer la volta al món” i que va costar “450.000 euros”.

“El cost real de la família reial”, “el cas Noos”, els Premis Laureus a Barcelona, darrere dels quals “hi havia l'amant del rei Corinna Larsen, que a Barcelona va ser retratada per primer cop amb Joan Carles”, “la defraudació d'impostos” o la “marxa als Emirats Àrabs” són altres temes tractats per TV3.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#24 Figueras, Figueras, 27/04/2021 - 00:18

Els Pujols també costen diners, però el programa que els hi vàreu preparar dista molt d'aquest.

#20 Sergi Sergio, Barcelona, 26/04/2021 - 15:04

Es importante preguntar, consultar y asesorarse bien con estos dos grandes sabios y expertos en la materia, fundamental que este par de lumbreras de campeonato nos iluminen a todos sobre la Monarquia, TV3 no puede caer mas bajo, o si?

#19 Yomismo, Sevilla, 26/04/2021 - 14:53

TV3 que vive del dinero público que pagamos todos los españoles insultando al Jefe del EStado. Están preparando ya la campaña electoral de las catalanas de julio y necesitan ir calentando a los votantes pseudoseparatistas de lo que no se han enterado es que muchos estamos hartos de tanta manipulación.

#18 Lepero, Barcelona, 26/04/2021 - 14:30

Con lo felices y ricos con piscina que viviríamos todos con el moños o señora en la Presidencia de la República, y Valtonyc y Hasel de ministros.

#17 pepe, andorra, 26/04/2021 - 14:29

miraos en el wikipedia lo q significa Baizu y veréis como los chinos lo bordan. Seran comunistas, pero al menos, no son tontos como los demás lefties del mundo.