Publicitat

La Junta Electoral torna a amonestar la cadena pública per utilitzar l'expressió "presos polítics"

TV3 reincideix

TV3 no podrà seguir utilitzant en els seus programes d'informació termes com "exili" o "presos polítics" després que la Junta Electoral hagi estimat una denúncia de Ciutadans contra "les pràctiques il·legals" dels mitjans de comunicació públics a Catalunya. C's considera que aquestes expressions "lluny de respondre a la realitat sobre la democràcia espanyola, són falsedats al servei de la propaganda separatista".

La formació taronja recorda en un comunicat que durant el període electoral "regeix un principi estricte de neutralitat de les institucions i dels mitjans de comunicació públics", i lamenta que" només en campanya, i per obligació, la televisió pública de tots els catalans sigui capaç de deixar de repetir mantres separatistes".

Ciutadans destaca la importància que la Junta Electoral conclogui en la seva resolució que TV3 no pot dur a terme "pràctiques informatives que s'apartin de la legalitat vigent en perjudici de la neutralitat informativa".

Finalment, la JEC dóna la raó a Ciutadans en destacar que expressions com les esmentades són "clarament identificables amb el missatge electoral de determinats partits polítics" que concorren a les eleccions, concretament els partits separatistes i, lamentablement, també Podem.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Pau, l'Hospitalet, 06/02/2021 - 23:28

Prohibir que se publique la realidad es entrar en la ridiculez del anterior régimen franquista. Ni siquiera en Rusia se ha llegado tan lejos.
Por menos en otro país los partidos democráticos se retirarían de las elecciones. El problema es que aquí necesitan el poder para seguir mamando

#13 Sergi Sergio, Barcelona, 04/02/2021 - 14:33

Pues si no hacen caso habra que empezar a poner multas gordas y a embargar sueldos, eso siempre es mano de santo.

#13.1 JM, Barcelona, 04/02/2021 - 16:07

Pero multas individuales, a personas y personajes, porque las multas a TV3 las pagamos entre todos

#12 Joanet, Bcn, 04/02/2021 - 11:32

Això és un altre indigne atemptat a la llibertat d'expressió. Si algú creu que són presos polítics ho ha de poder dir igual que qui cregui que només són polítics presos també ho ha de poder dir. És evident que estem immersos en un règim d'esperit totalitari. Vergonya pels "demòcrates" que ho aplaudeixen.

#12.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 04/02/2021 - 13:29

Tus comentarios son un indigno atentado a la inteligencia. Las televisiones públicas NO deben hacer política partidista. Régimen totalitario es aquel que, por ejemplo, sanciona a quien rotula su comercio en una de las lenguas oficiales.

#12.2 Sergi Sergio, Barcelona, 04/02/2021 - 14:31

joanet que esto no es una television privada pagada por los nacionalseparatistas, esto lo pagamos entre todos a escote y por tanto el minimo de decencia, etica y moral que deberian tener es mantener una neutralidad y una objetividad y no hablar solo exclusivamente para el 47% de los votantes catalanes.

#11 llorns, vallfogona debalaguer, 04/02/2021 - 08:58

I despues parlen de democracia inutils

#10 electra, Barcelona, 04/02/2021 - 08:57

Els periodistes de TV5% són estòmacs agraits i uns inmorals!!