Publicitat
Comunicació · 15 de Juliol de 2014. 10:24h.

TV3 replica "acusacions" de Societat Civil Catalana

Picabaralla entre Lídia Heredia i Joaquim Coll: “comprengui que em defensi”

El dirigent de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3 per Lídia Heredia, que ha defensat la televisió pública catalana de les “acusacions” de l’organització ‘unionista’. La polèmica va néixer després que en una tertúlia, l’exdiputada de CiU, Marta Alòs -avui també present en el programa-, titllés SCC de “quintacolumna”, a més de referir-se als seus membres com “aquesta gent”.

Heredia ha assegurat que “ahir em vaig prendre la molèstia d’escoltar aquella tertúlia i en la meva opinió no hi ha cap insult”. Coll per la seva banda, ha indicat que “titllar-nos de quintacolumnistes no em sembla gaire amable”, però la periodista ha considerat que “no vulnera en cap cas la llibertat d’expressió”. Coll s’ha queixat també d’Empar Moliner.

El dirigent de Societat Civil Catalana ha defensat que a TV3 “no existeix pluralitat ideològica, no només ho diem nosaltres, ho diuen també els partits de l’oposició, és una evidència. TV3 només té un programa, que és la independència, és bastant censurable”.

Heredia ha replicat que “pot girar el cap i mirar la tertúlia que hi ha avui”, però Coll ha insistit que “parlo del contingut, de programes de ficció, no ficció, d’obsessió pel tema”. “L’altre dia una de les notícies més destacades era el playmobil famós, al minut 7… ‘Hola Europa’, ‘Adéu Espanya’… s’excita i sedimenta tot aquest debat… i també ens molesta el llenguatge”, ha afegit.

“Puc parlar per aquest programa, nosaltres els vam convidar perquè vostès fossin aquí l’endemà de l’entrevista amb el president Mas, vostès no ens van poder atendre. No es tracta d’excitar el debats, sinó d’ocupar-se dels debats, i aquest ho és”, ha argumentat Lídia Heredia. “Vostès han versat algunes acusacions a la xarxa de manipulació, de falta de pluralisme i fins i tot ha sortit el meu nom”, ha recordat la presentadora.

Coll, però, ha assenyalat que “aquí no hi ha uns que siguin demòcrates i d’altres no, hi ha punts de vista diferents. I, per tant, no es pot establir un apartheid ideològic entre bons i dolents”.

La periodista ha assegurat que “a les nostres tertúlies intentem respectar aquesta pluralitat, no sempre ens surt ‘estupendo’ perquè fem un programa de sis hores. Però fer servir el que va passar en una tertúlia per fer un atac genèric, comprengui que jo em defensi”.

Joaquim Coll ha denunciat aleshores la “burla d’Empar Moliner al president de Federalistes d’Esquerres, Manuel Cruz”. “Si vol li faig les llistes de les burles d’Empar Moliner, i li asseguro, com diuen en castellà, que ‘no deja títere con cabeza’”, ha sentenciat la periodista.

Un moment de l'entrevista
Publicitat
Publicitat

130 Comentaris

Publicitat
#61 EDU, ROMA, 11/10/2017 - 15:29

Hay que cerrar todas las televisiones autonómicas, no valen para nada. Sólo para manipular y colocar a los amiguetes.

#59 STOP ESPANYOLS AMARGATS, BCN, 16/07/2014 - 08:21

PERÒ AQUEST PERSONATGE ESPANYOL S'ESCOLTA LOS XORRADES QUE DIU? ÉS FLIPANT

#58 PEPELUIS, LLEIDA, 16/07/2014 - 08:19

NO SE PERQUE TANTA HISTÒRIA AMB 4 FRIKIS ESPANYOLISTES...

#57 Kropotkin, Vic, 16/07/2014 - 07:09

Cerremos TV3 y nos ahorramos 300 millones anuales para Sanidad...

#57.1 Kropotkin, Vic, 16/07/2014 - 08:24

tanquem el ridícul exercit espanyol? ens estalviarem mils de milions anuals per sanitat...

#57.2 CanRauxa, Seva, 16/07/2014 - 20:52

I ja posats, tanqueu TVE, l'Institut Cervantes i no encarregueu submarins que no suren i us estalviareu milers de milions...

#56 willie, Sant Boi, 16/07/2014 - 02:27

Quan s'acabin els calés i tanquin TV3 llavors passarà com a canal 9 i sortiran tots aquests periodistes del règim plorant i dient que els obligaven a manipular la informació si no volien perdre la feina i que els polítics són molt dolents.