Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2011. 11:31h.

TV3 retallarà pel Barça

El Govern redueix el pressupost un 13% i Terribas tira pel dret

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha anunciat que "no hi haurà futbol" a la cadena i, per tant, tampoc el FC Barcelona o de RCD Espanyol a la Lliga duran la comissió de control de la CCMA. L'aunci de Terribas s'ha produït després que el secretari general de Presidència, Francesc Homs, anunciés abans a la mateixa comissió una retallada del pressupost del 13% en passar d'uns 300 milions a 260.

L'afirmació de Terribas -que ha marxat a corre-cuita només acaba la sessió sense fer cap declaració com mostra el vídeo- ha provocat malestar en el grup parlamentari de CiU -fins i tot en els membres del consell de govern- perquè el contracte de la Lliga de Futbol "no expira fins el juny del 2012 i el de la Champions fins el 2014". "Ves a saber què passarà llavors i qui hi haurà llavors", han afegit de manera explícita.

Homs ha afirmat durant la seva intervenció que el Govern aposta "rotundament" pels mitjans de la Corporació però que, en època d'austeritat, no es pot quedar al marge. L'alt càrrec ha revelat, per exemple, que la CCMA ha tingut enguany 21 milions d'euros de dèficit -el tripartit ja va haver d'assumir-ne més de 1.000 milions- i que "no s'hagi fet els deures, però el que no s'ha estalviat enguany s'haurà d'estalviar l'any vinent".

El també portaveu del Govern ha anunciat que el pressupost de la CCMA el 2012 serà de 260 milions -habitualment ha estat d'uns 300- amb un descens del 13%, però un percentatge inferior al 31% que ha patit el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Francesc Homs ha explicat, d'altra banda, que es reduïrà el nombre de canals de TDT de sis a quatre. "No podem assumir sis canals" ha admès, però s'ha mostrat partidari de "quatre canals molt potents". També ha demanat "que la cúpula directiva sigui exemple d'austeritat i contenció".

Tant el PSC (Joan Ferran) com el PPC (Santi Rodríguez) han exposat les seves crítiques, però han ofert les seves respectives formacions per pactar la reforma amb el Govern.

Ferran ha afirmat que "estem disposats a fer un esforç de generositat" perquè "som una opsició que ens estimem els mitjans públics". Rodríguez ha lamentat que, en la seva opinió, "la televisió dels catalans només és nacionalista o independentista" i que "molts catalans se'n senten exclosos".

Una càmera de TV3 al Camp Nou, en una foto d'arxiu
Publicitat
Publicitat

153 Comentaris

Publicitat
#75 Manu, Barcelona, 28/11/2011 - 10:18

Que retallaran? Els partits del Barça? O la Lliga? Es que és molt diferent... Perque TV3 no te exclusivitat amb el Barça, i a mi els partits del Valencia o al Getafe me la porten al pairo... Jo la veritat abans em carregaria algunes sèries i la Fòrmula 1, que segueixen 4 gats!

#74 Marcel, Gavà, 26/11/2011 - 20:14

TVC ha jugat i juga un paper cabdal en la salvació de la llengua catalana. Quant més retrocedim cultural i nacionalment Catalunya serà una presa més fàcil per a l'Estat depredador espanyol. Llengua, cultura i benestar social del poble Català van molt units, prou espoliació econòmica.

#74.1 Martinet, Dresden, 27/11/2011 - 07:00

Tens raó, Marcel.
Per això mateix s'hi van oposar a la seva creació UCD, PSC, PSUC i AP.
Només CiU i ERC la volien.
I com van fallar en l'intent d'evitar el seu naixement, el PSC porta trenta anys corcant-la des de dins i convertint-la en el pamflet pro Hamàs que és ara.
Cal salvar-la, si.

#74.2 Terraxa, Terrassa, 27/11/2011 - 18:20

Segons el teu argument, després de 40 anys de Franco i sense TV3 ja no hi hauria ningú parlant català. Però en qualsevol cas, una TV nacional no ha de costar la morterada que costa la CCMA. És absolutament aberrant, i representa un clar exemple de malversació dels calers dels contribuients.

#73 josep , barcelona, 26/11/2011 - 20:01

no hi han diners per veure el Barça en catala, però si que per veure a fernado alonso formula 1, que els seguidors d'aquest paio porten la senyera per tot el mon?

#72 Marcel, Gavà, 26/11/2011 - 19:41

M'arrepenteixo molt i molt d'haver votat a CiU en més d'una ocasió, CiU els hi està fent la feina brutra al PP. Debilitar Televisió de Catalunya és debilitar el Català i ja no hi ha marge per a més retrocesos en aquest tema.

#71 Xavier, Badalona, 26/11/2011 - 12:19

Imagineu-vos en quin estat de misèria es troba Catalunya, que fins i tot ara han de retallar allò lamentablement intocable aquí: el futbol. I el més miserable és que tots (tots) saben quina és la solució: la independència, naturalment. Heu sentit parlar de la crisi a Dinamarca o a Holanda?

#71.1 Un altre Xavier, Barcelona (centre), 26/11/2011 - 12:52

Sempre la mateixa cantinela de la indepèndencia i el demagògic pacte fiscal. Senyors, quan us adonareu que existeix una unitat de mercat espanyola? Els impostos recaptats a catalunya per empreses provenen de beneficis fets a tot Espanya. O creieu que el benefici de la Caixa prové només de catalunya?

#71.2 Prou expoli espanyol, Lleida, 26/11/2011 - 15:07

Un altre Xavier sinó saps d'economia calla que estàs fent el ridícul..Que espanya expolia Catalunya ho sap tot el món, no hi ha cap país del món que sigui expoliat anualment amb 22.000 milions d'euros, i que desprès d'això encara li diguin insolidari..Ser espanyol a Catalunya és de tarats

#71.3 manuelillo, Móstoles, 26/11/2011 - 17:15

Un altre Xavier, no insistas, es tal la ideologización del odio que no entienden este último comentario.