TV3 prepara una sèrie que repassa els tres últims segles de l’evolució de la vida quotidiana dels ciutadans de Catalunya, a partir de les relacions polítiques amb Madrid, la violència social, l’economia o la defensa de la llengua. “La història sempre és controvertida i els temes actuals ressonen constantment en aquests últims 300 anys”, diu un dels directors, Toni Tortajada.
Sota el títol ‘300’, la televisió pública catalana prepara aquests dies una producció pròpia amb un pressupost “modest” que s’estrenarà l’any vinent. La sèrie serà un documental de sis capítols presentats pel mateix Tortajada, qui entrevistarà catedràtics i llegirà documents d’aquesta història recent, i que es complementaran amb recreacions d’època.
“Ens ha costat més diners fer ‘Casaldàliga’ o ‘Tornarem’”, diuen els directors per defensar que ‘300’ no ha costat més que el que pot costar un documental “una mica treballat”. La sèrie, dirigida per Joan Gallifa i Toni Tortajada, compta amb l’assessorament del catedràtic Borja de Riquer, i cada capítol tindrà un director especialitzat en l’àrea que es vulgui tractar.
Els directors defensen que la sèrie vol fer “reflexionar” els espectadors a partir de “l’exploració” de relacions entre Catalunya i Espanya, però també de l’evolució de la identitat catalana a partir de retrats de la vida quotidiana.
La televisió pública produeix la sèrie en exclusiva amb un equip de rodatge de 22 persones i una plantilla de tècnics d’imatge, vestuari, il·luminació o maquillatge, que treballen per donar vida a uns 350 personatges.
El primer capítol compararà la situació i evolució de dos idiomes: el gaèlic, llengua amb estat propi i amb immersió lingüística a les escoles des de fa 100 anys però que està a punt de desaparèixer, i el català. També es tractaran la violència, la demografia o la política.
TV3 retrata les relacions amb Madrid dels últims 300 anys
La televisió pública roda una mini sèrie sobre la identitat catalana des de la Guerra de Successió fins l’actualitat

Una imatge del rodatge de la sèrie
¡A por ellos!
32 Comentaris
OHHH ,Joan Gallifa. Ets el nostre director preferit!!
Per cert, Joan, quant cobres a finals de Mes per a fer aquestos bodrios ? Afeitate la barba,que estaras mucho mas guapo.
El problema d'España i dels españols (la majoria) és que no accepten el seu passat fosc i es pensen que explicant mentides ho solucionaran i tothom que explica la veritat (historiadors) els hi diuen de tot. Han de fer com els alemanys, reconeixer la propia historia i modificar comportaments.
Espero que en el período 1936-1939 la serie hable del Tercio Nuestra Señora de Montserrat, unidad de requetés dentro del ejército franquista formada por mucho catalanes. Que no olviden tampoco a Josep Antoni Trabal, político de ERC que fue confidente de la Brigada Político Social.
Ahora que lo dices mi abuelo fue. Obligado por supuesto a punta de cañon de pistola
Aixo ja no es pot aguntar mes!
Ho feu un ere o la cosa abara molt malament!
Els bombers estan molt cremats i si hi ha un incendi a tv3, l'apagara su abuela.
Ara almenys, els comentaristes professionals de c's i pp ho fan en català, ni que sigui per dissimular una mica.