Comunicació · 24 de Juny de 2020. 18:01h.

TV3 s'aguanta amb pinces

El comitè d'empresa denuncia control polític, manca de democràcia interna, “trifulgues entre partits” i blanqueig de Jordi Pujol

TV3 s'aguanta amb pinces

El comitè d'empresa de TV3 denuncia que fa vuit mesos que es va aprovar la nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals però “res no ha canviat a la direcció” per “raons de control polític”. “La renovació d'aquest consell, pendent des de fa anys, és responsabilitat exclusiva del Parlament i dels grups parlamentaris que la bloquegen”, afirma en un comunicat.

“La renovació del consell de govern i de la direcció és una urgència, però la falta de voluntat dels partits del govern ho ajorna com a mínim fins després de les eleccions catalanes per raons de control polític”, critiquen els treballadors.

El comitè d'empresa de la televisió pública assegura que l'esforç de la plantilla per mantenir la programació de servei durant la pandèmia “s’ha vist interferit per la utilització governamental dels mitjans”. També denuncia que les “trifulgues entre els partits del govern” s’han traslladat a la programació “amb episodis penosos com ara la utilització del plató del FAQS per a actes de partit”.

La plantilla també assenyala un “intent de blanqueig de la figura de Jordi Pujol” mentre que l'oposició retreu a TV3 que “no hagin fet encara cap programa a fons sobre el cas de corrupció de la família Pujol”.

Els treballadors, a més, afirmen que la polèmica pel documental 'El cas Rosell' “assenyala el director de TV3” -Vicent Sánchis- i lamenten la “davallada” de l'àrea d'Esports de la cadena que “no es refà de la pèrdua de drets esportius i que ha quedat marginada de la graella de programació”.

En el terreny econòmic, el comitè d'empresa exigeix l'aplicació del Contracte Programa que “continua bloquejat” malgrat els nous Pressupostos de la Generalitat. “El consell de govern hauria de plegar immediatament per la incapacitat de comprometre un finançament estable per a la CCMA”, conclouen.

Finalment, consideren que la reincorporació com a director d'Estratègia i Recursos Humans d'Andreu Joan Martínez, després de la seva sortida del Departament d’Interior, “ha paralitzat qüestions estratègiques: es bloqueja el pla de renovació de plantilla i no es dóna resposta a les propostes del Comitè sobre la regulació del teletreball”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Gens incrèdol., S'amarruga de la Punta, 26/06/2020 - 10:12

Res nou. Qualsevol televisió pública al servei del Govern. Catalunya país democràtic diuen. Res diferent d'Espanya.
Un territori sense separació de poders, ni representació política. Privatització d'una vegada.

#14 Neferu, Barcelona, 26/06/2020 - 08:59

¿ Comité de empresa?. Y dónde ha estado escondido este comité, porque en años es la primera vez que levanta una voz discordante. ¡¡Privatización de Teleprocés sin derecho a subvención. !!!!ª

#13 EduardR, BCN, 25/06/2020 - 08:53

Que la privaticen y se la paguen los indepes.

#12 Montserrat, Barcelona, 25/06/2020 - 08:14

L'escandol de mantenir una televisió pública al servei de la banda dels sedicioso es colossal. Estan utilitzant els impostos de tots per finançar una tv partidista, fanatica i descaradament propagadora de la doctrina de l'odi i el sectarisme que la banda del vivales i cia. volen aplicar amb el mestratge del seu admirat Goebels.

#11 Pepon, Bcn, 24/06/2020 - 23:02

Lo que viene siendo la tele de un régimen, en este caso el régimen nacionalcatalanista. Pulcritud democrática... jajaja