Publicitat

El Telenotícies diu que la cadena "no està imputada" pels contractes amb Triacom

TV3 s'autoexculpa

TV3 ha negat cap irregularitat en els contractes amb Triacom i en una peça al Telenotícies migdia s'ha desvinculat de la investigació de l'Audiència Nacional a Oriol Carbó, exgerent de la cadena pública i propietari de la productora Triacom, perquè presumptament hauria "desviat diners per finançar de forma il·legal l'antiga Convergència Democràtica, amb factures suposadament falses".

El periodista Carles Costa, que signa la informació, ha dit que "des de l'Audiència Nacional ens confirmen que el focus de la investigació està posat en Triacom" i, en aquest sentit, ha explicat que el magistrat "ha demanat informació a altres empreses que han tingut relació comercial amb aquesta productora" com és el cas de TV3, però ha destacat que "no està imputada".

Costa explica que la televisió pública va pagar a Triacom 3,7 milions d'euros pels primers 193 programes d'El gran dictat, entre mitjans del 2009 i finals del 2010, i apunta que "fonts de la direcció de TV3 afirmen que aquests preus eren totalment coherents amb els de mercat".

La productora de Carbó, amb els diners que rebia de TV3, subcontractava, després, una altra empresa accionista seva, Mediapro, perquè assumís la major part de la producció del programa; però des de la productora de Jaume Roures detallen que "és una pràctica molt habitual" i afirmen que han pogut justificar els 2,2 milions d'euros que els hi va pagar Triacom.

Els investigadors sospiten que la productora de Carbó hauria destinat una part dels 1,5 milions restants "a finançar, de forma il·legal, l'antiga Convergència" i, segons, fonts pròximes a la Fiscalia Anticorrupció "la diferència entre els preus ha sorprès". "També ens han reconegut que no han trobat cap indici que TV3 pogués saber quin ús acabaria fent Triacom dels pagaments, més enllà de la producció dels programes", destaca.

Finalment, el periodista remarca que "la investigació segueix oberta" i que Oriol Carbó "ha declinat donar-nos la seva versió". "Des de la direcció de TV3 recorden que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha col·laborat amb aquesta investigació les dues vegades que li han requerit informació", conclou.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sarola, Castelldefels, 29/01/2022 - 13:43

¡ Excusatio non petita , acusatio manifesta !.

#1 Marc de Vich, Vich, 28/01/2022 - 18:36

Cuando los pillas con las manos en la masa, ellos no tienen nada que ver, ellos, son puros, honestos y limpios, y no saben ni lavarse las manos. Malversadores es lo que son, mientras que puedan que sigan llevando pruebas a las incineradoras, porque todo se va a investigar y muchos tendrán que pagar. Que es dinero de todos, incluso de los indepes