Publicitat
Comunicació · 17 d'Octubre de 2020. 18:58h.

TV3 silencia els Princesa d'Astúries

Cap referència a l'esdeveniment als informatius

TV3 silencia els Princesa d'Astúries

La Princesa d'Astúries als premis Princesa d'Astúries (Foto: Casa Reial)

TV3 ha obviat els Premis Princesa d'Astúries 2020 que es van celebrar aquest divendres al vespre a Oviedo. La cadena pública no ha fet cap referència als premis ni en el Telenotícies vespre d'aquest divendres ni en el Telenotícies migdia d'aquest dissabte. TVE, en canvi, va emetre l'informatiu d'aquest divendres al vespre des de l'Hotel de la Reconquista d'Oviedo, on es va celebrar l'esdeveniment.

El Telenotícies vespre d'aquest divendres va obrir amb l'atemptat terrorista contra el professor decapitat París per mostrar als seus alumnes una caricatura de Mahoma, va continuar amb les restriccions a les residències de la gent gran amb motiu de l'augment de casos de coronavirus, va abordar l'aval del TSJC a les mesures de la Generalitat en les mesures contra la pandèmia així com les protestes del sector de l'hostaleria.

L'informatiu de la cadena pública catalana també va informar sobre les dades epidemiològiques a la Comunitat de Madrid, els tres anys de la presó dels Jordis i la protesta de vehicles convocada per l'ANC per aquest fet i la concentració de suport a Dani Gallardo a la plaça Sant Jaume després de ser detingut en les protestes a la capital espanyola en contra de la sentència contra els presos del procés.

L'informatiu també va detallar que les eleccions catalanes seran el 14 de febrer, la renovació del Consell General del Poder Judicial, la compareixença de Daniel Osàcar pel cas del 3%, que un intern del CIE de la Zona Franca ha donat positiu en coronavirus, les videotrucades d'interns a les presons a la família, l'abocament d'aigua contaminada de Fukushima per part del Govern japonès, l'oferta de Putin per salvar l'acord nuclear per limitar l'arsenal nuclear, la investigació a Nicolàs Sarcozy, el Brexit així com l'apartat cultural i els esports.

Televisió Espanyola, en canvi, sí que va traslladar l'informatiu a Oviedo -des d'on es van fer els premis-, i van començar el programa poc després de la cerimònia d'entrega dels premis Princesa d'Astúries. En un programa especial, TVE va destacar que els sanitaris es van endur el premi de la concòrdia per la seva empenta en els darrers mesos.

La televisió pública espanyola explicar que el rei Felip VI va aprofitar el seu discurs en els Premis Princesa d'Astúries per demanar "un gran esforç nacional d'entesa i concòrdia" que permeti superar la crisi causada per la pandèmia i crida a totes les institucions a actuar "amb la màxima integritat i rectitud, perquè l'interès nacional prevalgui".

El Telenotícies migdia d'aquest dissabte tampoc ha fet cap mena de referència a l'entrega dels Premis Princesa d'Astúries. En l'informatiu d'aquest dissabte, la televisió pública catalana ha començat el programa abordant la situació dels restauradors i l'afectació després de les restriccions en motiu de la pandèmia i també han informat sobre la modificació del codi civil que permetria suspendre el pagament del lloguer als negocis que hagin hagut de parar per les restriccions imposades en motiu del coronavirus.

L'informatiu també ha explicat que el vicepresident del Govern Pere Aragonès ha demanat una moratòria d'impostos a Pedro Sánchez per a les empreses afectades per les noves restriccions de la Generalitat encaminades a evitar la proliferació del patogen, les protestes dels centres d'estètica per les restriccions imposades, l'afectació del coronavirus al petit comerç i als eixos comercials així com les dades epidemiològiques a Catalunya.

També han informat que farmàcies d'Orense seran les primeres a tenir tests serològics, l'impacte psicològic de la pandèmia als nens, la renovació del CGPJ, les crítiques de Pablo Iglesias contra la seva imputació, la proposta de la CUP d'aplicar lleis socials i desobeir si són impugnades i sobre els detinguts per l'atemptat contra un professor que va ser decapitat per mostrar unes caricatures de Mahoma.

L'informatiu també ha abordat l'aniversari de la revolució del Líban, les noves restriccions al Regne Unit pel coronavirus, les eleccions a Nova Zelanda i el conflicte entre Azerbaidjan i Armènia. Seguidament, el Telenotícies migdia ha abordat els esports i l'apartat cultural, sense fer menció dels Premis Príncep d'Astúries d'enguany.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Tirant, Bcn, 18/10/2020 - 18:53

Millor que ni ho esmentin ... Coneixent a aquesta gent esmentar l'acte donaria peu perquè tertulians del Règim + locutor o locutora aprofitessin per exterioritzar el seu sectarisme, odi i enveja a força de comentaris injuriosos. Millor, millor que ignorin la notícia. Els catalans estem informats del que passa per altres mitjans.

#22 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/10/2020 - 14:22

Que tossuts son.

Es reisteixen a acceptar que cap notari vol escripturalis la finca i ells erre que erre.

#21 Pere, Lleida, 18/10/2020 - 13:18

La televisió del règim, que imposa el model de país dels independentistes i menysté a la meitat dels contribuents que paguem aquest canal de propaganda infame. El dia del primer aniversari de la sentència del procés no van dir ni piu dels centenars de contenidors cremats ni del que ens va costar econòmicament tota aquella jornada. En fi...

#20 Ojotuerto, Calafell.tab, 18/10/2020 - 11:55

El independentismo tiene un problema con el género. (Les acerca al Islam). Silenciar a las mujeres . El caso de abandono de la CUP. Dejándolas solas para denunciar. O la doctrina Lluis Salvador de las mamelles grossas. La Solución es Tabarnia donde la igualdad mujeres y hombres esta protegida por la Ley de Tabarnia. Freedom for Tabarnia !!!!

#20.1 Persona, Barcelona, 18/10/2020 - 21:01

Lamento que seas un tullido ojotuerto, pero esto no te da razon para comentarios tan faltos de sentido y originalidad, lo de Tabarnia està mas pasado de moda que el Abascal.

#20.2 Ojotuerto, Calafell.tab , 18/10/2020 - 22:18

Por qué tullido??. Tienes un canón de belleza y normalidad algo "Ario". Debes estar mareado esperando que te digan dónde empadronarte para votar. Ya sabes 11 votos valen por 1. La ley de un borbón mantiene vuestra oscuras vidas. En Tabarnia lo vamos a superar. Yo siempre digo que de Tabarnia, de Catalunya No. Tabarnia es luz, futuro. Seguridad...

#19 Lola, barcelona, 18/10/2020 - 11:37

La informacion ha de ser plural, i dirigida a todos los publicos, con idearios diferentes. TV3 mala praxis periodistica.