Publicitat
Comunicació · 4 de Novembre de 2010. 18:02h.

TV3 silenciarà Laporta i Carretero

Els 'blocs electorals' del consell de govern exclouen les formacions extraparlamentàries

TV3 silenciarà Laporta i Carretero

Una imatge del comunicat del Col·legi de Periodistes on denuncia els 'blocs electorals'

El consell de govern de la CCMA ha assignat el temps i l'ordre d'informació sobre cada partit polític als blocs electorals dels mitjans de comunicació públics. Tant Solidaritat Catalana per la Independència (SI) com Reagrupament no disposaran de cap temps en aquests blocs, una circunstància que s'estén a la resta de formacions extraparlamentàries. Als blocs electorals només hi apareixeran les sis formacions que tenen representació parlamentària.

El Col·legi de Periodistes (CPC) ha protestat contra la distribució de temps als blocs electorals perquè "la majoria de polítics ens dicten la seva propaganda com si fos informació". Segons l'òrgan col·legial, "ens obliguen a donar les imatges dels mítings que ells mateixos trien".

Segons l'acord del consell de govern, per cada minut d'informació sobre Ciutadans, els mitjans públics estaran obligats a donar-ne 2,10 d'ICV, 2,30 del PP, 3 d'Esquerra, 5,30 del PSC i 6,25 de CiU.

L'entitat que presideix Josep Maria Martí ha organitzat un acte per debatre aquesta situació. "No és una protesta recurrent. És un acte per defensar el dret de la ciutadania, no només dels periodistes, a la llibertat d'informació", ha indicat. "No és una protesta gremial a què pretenen reduir-ho alguns. És la defensa d'un dret col·lectiu. Que ens afecta a tots", ha afegit.

En un comunicat, el CPC ha assegurat que "el Col·legi rebutja les limitacions a la llibertat d'informació que representen els blocs electorals, però també la informació ja realitzada que proporcionen els partits polítics durant les campanyes, i les rodes de premsa en què no s'admeten preguntes dels periodistes".

"El CPC ha reivindicat i exigit reiteradament que les empreses públiques puguin treballar sense la imposició que suposen els blocs electorals, com fins ara feien les privades. Ara, aquesta censura encoberta, intolerable i injustificable és un problema de tota la professió, al marge de la titularitat de les empreses. Ja és hora que ens traiem de sobre aquestes retallades antiprofessionals", afirmat.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 pitogrillo, Barcelona, 11/11/2010 - 00:10

Que falsos!!!! TV3 está obligada a hacer eso igual que todos los periodistas. No es ella quien los silencia ¡¡¡¡Vaya titular!!!! Luego en letra pequeña sí que lo aclaran, claro..

#39 francesc, Barcelona, 06/11/2010 - 18:12

Sempre que hi ho permetis t´hi trovarás.
Fes el que puguis contra l´enemic i serás respectat

#38 David, Lleida, 06/11/2010 - 16:31

Escoltin, això és injust. L'elector no té accés a una informació objectiva.

#37 Independentista desacomplexat, Sabadell, 05/11/2010 - 14:07

Gandhi «Primer t'ignoren, després se'n riuen, després t'ataquen i finalment, guanyes»
VOTARÉ REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA, SERÀ LA GRAN SORPRESA DEL 28N

#36 puñetas que doble moral, gracia, 05/11/2010 - 13:00

vaya cuando le toco a ciudadanos sufrir el ostracismo en los medios de comunicacion de catalunya por no tener representacion previa nadie clamo al cielo!!!!! vaya en esto consiste lo del oasis? donde solo dan de beber a los radicales independentistas