Publicitat
Comunicació · 12 de Març de 2013. 10:43h.

TV3 tanca la corresponsalia de Perpinyà just quan fa un any que són legals les emissions

CCOO denuncia que "amb aquesta decisió s'engeguen a rodar 18 anys"

TV3 tanca la corresponsalia de Perpinyà just quan fa un any que són legals les emissions

El fins ara corresponsal de TV3 a Perpinyà, Pere Codonyan

La decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de tancar la corresponsalia de Perpinyà ha arribat quan just fa un any que  són legals les emissions de TV3 a la Catalunya Nord, segons denuncia CCOO de TV3. "Amb aquesta decisió s'engueguen a rodar 18 anys de corresponsalia", lamenta.

En un comunicat posa de manifest que el tancament de corresponsalies i acomiadament de col·laboradors ha estat "una imposició del consell de govern de la CCMA condicionada per la conselleria de Presidència que acaba de repartir subvencions a les televisions i mitjans privats locals".

El sindicat manifesta que la direcció de la CCMA i el mateix Govern, des del departament de Presidència, "estan improvisant una falsa solució que ni garanteix una cobertura informativa suficient ni resol els problemes professionals i laborals creats" i assenyala que "per les Terres de l’Ebre i Pirineus (Alt Urgell, Andorra..), proposen públicament el nyap d’un trasllat voluntari, sense reconèixer les places de destinació ni fer concurs de trasllat, tal com s’ha de fer per cobrir vacants o places de nova creació". 

En aquest sentit, apunta que "no pretenen crear delegacions estables, el que volen fer és substituir provisionalment el que fins ara es feia amb productores que havien guanyat un concurs públic o amb col·laboradors històrics mercantils. Per tant, el que proposa la direcció és una mesura provisional, sense garanties laborals ni de futur per al manteniment de la cobertura informativa".

"Tampoc no és creïble el pla pels Pallars des de la delegació de la Val d’Aran que té un informatiu setmanal propi i una especificitat lingüística i territorial particular, a banda d’una ínfima dotació de plantilla", afegeix.

Finalment, exposen que "l'argument de l'estalvi econòmic que al·lega la direcció està agafat pel pèls: els 344 mil euros que diuen que estalviaran enguany en les corresponsalies suprimides, són una molt bona inversió en cobertura territorial, incomparable amb la inversió prevista aquest any d'un milió i mig d'euros per un plató virtual, o amb els salaris de cent deu a cent vint mil euros que cobren els directius de l’empresa o els que es mantenen en secret dels consellers, el president de la CCMA i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, BCN, 12/03/2013 - 19:45

TV3 I LA RESTA DE MEDIS D'ACÍ O FORA CAL QUE SIGUIN RENTAPLES O SI NO,CAL PLEGAR. EL LLIURA MERCAT NO POT PERMETRE SUBVENCIONAR AL LUXE.

#5 Manolo, Barcelona, 12/03/2013 - 17:07

Qué pena. Ahora no sabré que es lo que pasa en Perpinyá. Menos mal que TV3 me irá diciendo que tiempo hace,

No concibo la vida sin estas noticias

#4 Redpixel, Graz (Àustria), 12/03/2013 - 15:56

Catalunya 0 - Espanya 1

Divide

#3 Terraxa, Terrassa, 12/03/2013 - 13:16

La solució a la corpo és, ja que tota la culpa la tenen els directius, regalar-la al comitè d'empresa que de ben segur ho farà extraordinàriament bé, sobretot tenint en compte l'altíssima capacitació del personal.
Això sí, sense l'aportació pública habitual dels 261 milions.

#2 Ramon, casa nova i fora rates, 12/03/2013 - 12:40

Quins collons que tenen els COCO's de TV3, permetre que fotin al carrer uns dels pocs empleats que sí treballava, mentre apalanquen les vagues, la ganduleria, el bar, l'aparcament reservat, les dietes milionàries i les productores privades dels 3.000 funcionaris a 63.000 euros de la Santa Aliança.

#2.1 Jaume, Barcelona, 12/03/2013 - 13:11

Ramon : ja no et creu ningú el teu mantra de mentides...

#2.2 TV3 la nostra, la més sindicalista de totes, 12/03/2013 - 13:35

el camarada Jaume té raó, es fals que a TV3 siguem 2.767 funcionaris; o que CCOO som el síndicat únic des de fa 30 anys; no cobrem sous, productores, dietes, quilometratge, nits passades fora, bienis, trienis ni bufandes; i Codonyan era l'únic gandul que no treballava.
(El Ramon és el Codonyan).

#2.3 el vocal sindical de l'aparcament reservat, els veïns que paguin pàrquing, 12/03/2013 - 14:05

camarada Jaume, camarada Jaume, cuidaditu no despatxem cap redactor més, ni cap dels 60 (SEIXANTA) Caps de Redacció que tenim a Informatius de la TV3 de la gallina dels ous d'or (per nosaltres, la Sanitat, l'Ensenyament, les Pensions que es fotin), aviam si encara ens faran treballar a nosaltres