Publicitat
Comunicació · 6 de Gener de 2020. 11:35h.

TV3 torna a recordar per Reis les càrregues policials

"Desafiar la unitat de l'Estat es podia pagar amb la pèrdua de la llibertat individual"

TV3 torna a recordar per Reis les càrregues policials

TV3 ha considerat el referèndum de l'1-O i les càrregues policials d'aquella jornada com "un dels esdeveniments que ha marcat l'inici del segle XXI" en el Telenotícies vespre d'aquest diumenge. La cadena pública va incorporar l'actuació policial de l'1-O en la sèrie d'esdeveniments remarcables d'aquest segle i va recordar-ho en un reportatge emès la nit de Reis.

"En la sèrie que els estem oferint sobre els esdeveniments que han marcat l'inici d'aquest Segle XXI avui ens fixem en el referèndum de l'1-O. Poques vegades en la història recent d'Espanya havia centrat l'atenció del món. La repressió com a resposta al referèndum i les escenes de càrregues policials van sorprendre dins i fora del país. Però van ser l'advertiment inequívoc que desafiar la unitat de l'Estat, es podria pagar amb la pèrdua de llibertat individual" va presentar la peça el conductor de l'espai, Ramon Pellicer.

whatsapp-image-2020-01-06-at-12.01.40.jpeg

"Tothom havia ensenyat les seves cartes, Catalunya va enfilar la via de les urnes per l'autodeterminació i l'Estat hi veia una amenaça contra la unitat. Els intents d'impedir el referèndum van oferir imatges que es van veure arreu del món. El cas català, agafava una dimensió inèdita" va explicar la peça mentre emetia imatges del dia de la firma del decret de convocatòria, el vaixell on s'allotjaven els CFSE, actuacions de la Policia així com votants ferits per l'actuació.

48034-88.jpg

El reportatge també va emetre les observacions del cap de secció política de TV3, Jordi Pons, en les quals afirmava que "les imatges d'avui tenen una força, una virulència que no calen adjectius per qualificar-les. Tothom tenia l'interrogant de com respondria l'Estat al que es considerava un desafiament, el que ningú s'imaginava era que hi hagués càrregues contra la gent".

"Per la prohibició del referèndum, per la suspensió, per les càrregues, per totes les imatges que vam veure aquell dia... doncs és un còctel que sens dubte marca la política catalana i els fets d'aquest país pels propers anys" assegura Pons en el reportatge.

Seguidament, el periodista Joan Raventós destaca que "l'1-O va marcar un punt d'inflexió, un desencaix en les relacions entre Catalunya i Espanya", i va explicar que al cap de dos dies "s'eixamplaria una mica més la distància" tot presentant el discurs del Rei del dia 3 d'octubre de 2017.

El reportatge continua recordant que "davant la no disposició de l'Estat espanyol a negociar una sortida política al mandat del referèndum, Carles Puigdemont va portar-lo al Parlament per a fer-lo efectiu" explicant la declaració d'independència de 8 segons. La peça informativa explica aleshores l'activació de l'article 155 per part del Senat així com el judici i les condemnes contra els dirigents independentistes, destacant que "la sentència va tornar a posar Catalunya sota el focus mundial". El reportatge també recorda les protestes en contra de la sentència del Suprem.

"Un dia que explica que en ple S. XXI desafiar la preuada unitat de l'Estat pot ser castigat amb la privació de la preuada llibertat individual" conclou el reportatge.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 07/01/2020 - 16:24

Y desafiar la ley de imposición lingüística q es? tu destrucción social y el señalamiento de tus hijos, una gran perdida de libertad individual cuando has de trasladarte de comunidad o pais pq no puedes estudiar en la lengua de España en la propia España, claro q eso se lo podemos agradecer a peperos y sociatas, mamporreros del separatismo.

#7 Resistencia , Flors i violes , 06/01/2020 - 17:44

Que el régimen del Pensamiento Único hable de derechos individuales resultaría gracioso si no fuera porque es asqueroso

#6 atl.lota, pineda, 06/01/2020 - 16:53

una frase molt lletja NI OBLIT NI PERDO. La ensenyareu VOSALTRES Ara penseu que els ciutadans que hem patit i patim 7anys de COMEDIA I TONTERIES,Potser també seguirem les vostres ensenyances, Tampoc oblidarem aquest temps de malestar que ens heu donat,I de les persones que ens consideren MENYS si no pensem igual, PERDO si, no som tan cruels

#6.1 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 06/01/2020 - 18:16

El perdón es un poco de olvido y un mucho de comodidad. Yo no voy a ser comodón con entre 5.000 y 70.000 indepes y cómplices.

#5 soloesmiopinon, Tabarnia, 06/01/2020 - 15:13

¿Y de que se quejan? Según la portavoz de la CUP, los derechos individuales no existen y no escuché a nadie de TV3% criticarlo. ¿a que viene ahora este cambio?

#4 Neferu, Barcelona, 06/01/2020 - 14:03

Las cargas policiales fueron ciertamente desafortunadas pero también es cierto que si se hubieran respetado las leyes, nada de lo que pasó, nada de lo que sigue pasando, se hubiera producido.La primera y principal norma de la democracia es respetar sus leyes y si éstas se quieren cambiar hay que hacerlo por sus cauces legales.