Publicitat
Comunicació · 4 d'Agost de 2020. 22:45h.

TV3 tracta el Rei emèrit de "fugit" i a Puigdemont d'"exiliat"

La mateixa cadena especifica que "no està formalment investigat"

TV3 tracta el Rei emèrit de "fugit" i a Puigdemont d'"exiliat"

TV3 ha tractat el Rei emèrit de "fugit", però en canvi a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el tracta d'"exiliat" i als encarcerats pel procés de "presos polítics". El Telenotícies d'aquest vespre, per exemple, ha esmentat més de mitja dotzena de vegades la paraula "fugit", que és la mateixa que ha fet servir en diverses ocasions el president Quim Torra en la seva compareixença. El director de la cadena, Vicent Sanchis, va parlar d'"exili" en la seva entrevista amb Puigdemont el passat dia 26 de juliol.

El Telenotícies vespre d'aquest dimarts ha mencionat fins a vuit vegades que l'excap de l'Estat Joan Carles es troba "fugit" malgrat el mateix conductor de l'espai, Carles Costa, ha aclarit que "el Rei emèrit no està formalment investigat".

El conductor de l'informatiu també ha emprat l'expressió "règim del 78" per referir-se a la Transició, una expressió que fan servir sovint Podemos, Ada Colau o l'independentisme per al·ludir de manera despectiva a l'actual sistema polític.

La cadena ha dedicat també una nit temàtica a la marxa del rei Joan Carles amb l'emissió del reportatge "El virus de la corona".

La notícia ha començat amb les declaracions del president de la Generalitat, en les quals manifesta al president espanyol Pedro Sánchez que "demanem responsabilitats per haver aplaudit la fugida d'una persona plena de privilegis quan està sent investigat".

El conductor de l'informatiu, Carles Costa, ha començat la peça informativa explicant que "aquesta ha estat la resposta que ha donat Pedro Sánchez una i una altra vegada als periodistes que li han preguntat on és Joan Carles de Borbó i si la fugida del Rei emèrit es va pactar d'alguna manera amb la Moncloa". 

Seguidament, el periodista ha explicat que "el president del Govern espanyol no ho ha aclarit, simplement ha defensat la Casa del Rei, el règim del 78 i ha deixat clar que no es jutja les institucions sinó les persones".

La cadena ha emès aleshores la informació del periodista Carles Castellnou, que també ha definit com a "fugida" la marxa a l'estranger de l'emèrit. El periodista ha explicat que "la compareixença de Pedro Sánchez no ha resolt massa dubtes, en cap moment ha dit on està Joan Carles, fins i tot ha arribat a dir que no té informació. Tampoc ens ha dit si hi ha hagut negociacions entre la casa del Rei i el Govern espanyol per planificar aquesta fugida o tampoc de quina manera es mantindrà Joan Carles tenint en compte que ja no té una assignació de la Casa Reial". Tot seguit, han emès les declaracions de Pedro Sánchez.

Carles Castellnou ha apuntat després que "aquesta fugida del Rei emèrit ha despertat tensions i una certa crisi entre socialistes i Podemos".

El conductor de l'informatiu, Carles Costa, s'ha tornat a referir a la marxa de l'emèrit com a "fugida" en la mateixa peça informativa quan ha explicat que "el president ha demanat a Felip VI que abdiqui i al Govern espanyol que doni explicacions sobre quin paper ha jugat en la fugida del Rei emèrit".

La periodista Meritxell Ortiz, que ha donat més detalls sobre la reacció del Govern a l'anunci de la marxa, també s'ha referit a la "fugida" de l'emèrit en la informació que ha ofert.

"Estupefacció i indignació per la fugida del Rei emèrit. El president Torra creu que la situació, de fallida -diu- del règim del 78 afecta l'actual monarca Felip VI a qui li demana que plegui i al Govern de Pedro Sánchez que expliqui per què ha facilitat i aplaudit la fugida sense rendir comptes amb la justícia" ha explicat.

Seguidament han emès les declaracions de Quim Torra en les quals afirma que "el règim borbònic establert el 1978 està en fallida" i que "demanem responsabilitats al Govern espanyol per haver permès, facilitat i aplaudit la fugida d'una persona plena de privilegis quan està sent investigat per un cas immens de corrupció". La cadena pública també ha emès el tall de Torra en el qual afirma que "el PSOE, Podemos i Comuns seran còmplices d'aquesta fugida si no han fet res per a evitar-la".

Després de referir-se nombroses vegades al Rei emèrit com "fugit", el conductor de l'espai ha reconegut aleshores que "el Rei emèrit encara no està formalment investigat, falta veure quin pas acaba fent la fiscalia del Suprem o la Suïssa però experts en dret penal consideren que la decisió de marxar es podria interpretar com obstrucció a la justícia". 

Seguidament, han connectat amb el periodista Roger Rovira, que ha explicat que "des d'ahir el Rei emèrit és a l'estranger sense dir res fins que no ha estat fora del país i sense informar del lloc on es troba. La decisió del Rei emèrit de fugir arriba a l'espera de saber què farà la fiscalia del Tribunal Suprem sobre els possibles delictes de corrupció que l'esquitxen".

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#40 catalanoide, bcn, 06/08/2020 - 08:48

Presupuesto de la casa real: 7,5 Mill euros; presupuesto de tv3: 350 mill euros...preferiría q huyeran los de tv3

#39 Joan, Catalunya, 05/08/2020 - 23:11

Espanya tiran vagons als rius.
Orgullós de no ser espanyol

#39.1 Pere, Barcelona, 06/08/2020 - 09:40

Pues puedes marcharte cuando quieras, porque estás en ESPAÑA, y tú dni y pasaporte es ESPAÑOL.
A MI ME DA VERGUENZA SER CATALAN, PUJOL, MAS, PUIGDEMONT, TORRA EJEMPLO DE CATALANES ..... ERES IDIOTA !!!!

#39.2 Flanagan, Tabarnia City, 06/08/2020 - 10:52

Oye que ser lo eres por mucho que digas que no,tu sigue pagando impuestos en su fecha y llora todo lo que quieras.

#38 Miquel, Girona, 05/08/2020 - 22:32

Te la justícia al seu poder, i tot i així marxa... ?? No s'entén, però si pot fer el que vulgui a España...

#36 Joan, Bcn, 05/08/2020 - 21:08

La cova de Ali Baba, que dona audiència a tots els corruptes del pais, donant lliçons als demés.
Que comencin ells per tornar els 400millons que han rebut aquest any, a costa dels malalts i morts de la pandemia.

#35 M, Sabadell, 05/08/2020 - 17:22

En el pasado, mientras hubo crédulos que compraban el crecepelo de los feriantes, había unos cuantos espabilados que se forraban con ello.
Actualmente nadie compra crecepelos, pero el tema se ha sofisticado y mucha gente compra las ideas y el lenguaje de la tv, unos son adictos al cotilleo de los famosos y otros son incondicionales de la tv3.

#35.1 Decebut, bcn (tbn), 05/08/2020 - 18:06

Bueno, no compran crecepelos, pero compran miles de cosas mucho más increíbles y con nombres más pomposos. Una verdadera lástima.