Publicitat
Comunicació · 18 de Febrer de 2019. 09:43h.

TV3 troba innoncents els presos del procés

La cadena destaca que la DUI "va ser simbòlica"

El Telenotícies de TV3 d'aquest diumenge ha emès un reportatge sobre "els efectes jurídics" de la declaració d'independència del 27 d'octubre, un dels "grans punts de debat del judici del procés". La peça informativa conté declaracions del periodista Josep M. Martí Rigau, que va ser cronista parlamentari de la televisió pública, i l'exlletrat del Parlament, Francesc Pau, que defensen que la DUI "va ser simbòlica".

Rigau exposa que "aquell dia en el Parlament tot estava preparat per no prendre mal" perquè, segons ell, "hi havia por". També remarca que la declaració d'independència "és una declaració d'intencions": "suggereixo al Govern que faci una determinada cosa, però no obliga, no hi ha un lligam jurídic".

Pau subratlla que "el Parlament manifesta una opinió" i, en aquest sentit, afirma que "simplement és una declaració de voluntat". "Els parlaments aproven lleis, que tenen efectes jurídics, i resolucions, que no tenen cap mena d'efectes jurídics, com per exemple aquesta", subratlla.

Finalment, tots dos assenyalen que la declaració d'independència no té cap valor perquè no es va publicar al Butlletí Oficial del Parlament malgrat que l'exlletrat recorda que "aquí hi ha un protocol que tot el que s'aprova es va publicant". "Entren en vigor quan està publicat", destaca el periodista.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#27 Javieritu, Palma de Mallorca, 18/02/2019 - 23:44

Se hicieron trampas al solitario, y ahora pretenden que todos nos traguemos su mentira, sólo porque ellos mismos se la han creído. ¡No, hijo, no! Vosotros ahora a la cárcel con el resto de delincuentes, y la sociedad a recuperarse de vuestro paso por las instituciones.

#26 Mesetario, Meseta, 18/02/2019 - 21:57

Al parecer, a mí me declararon guiri en Cataluña solo "simbólicamente".

Vamos, que yo soy tan lerdo como los que pusieron cara de decepción cuando Pichi anuló ¿simbólicamente? la declaración unilateral de independencia que ¿simbólicamente? acababa de "proclamar" segundos antes.

#25 Sergi, Bcn, 18/02/2019 - 20:03

Emo sio enganyao!

#24 Tabarnés puro, Barcino, 18/02/2019 - 19:10

Pues se han largado un montón de empresas, han roto amistades, familias, han crispado a la sociedad,.. o sea, que espero que les metan un puro de aúpa por tocar las pelotas simbólicamente.

#23 JC, Barcelona, 18/02/2019 - 19:03

Ahora aquí no ha pasado nada.... No se proclamó la República, no huyó Puidemont sino que se fue de vacaciones, todo fue de mentira, simbólico... TV3 es la vergüenza de la televisiones del primer mundo, y gran culpable de lo sucedido.