Publicitat
Comunicació · 29 d'Octubre de 2018. 21:16h.

TV3 utilitza el català per entrevistar l'exalcalde de Medellín

Mentre que va fer servir el castellà en una entrevista amb un exetarra

TV3 utilitza el català per entrevistar l'exalcalde de Medellín

Sergio Fajardo

El programa de TV3 'Preguntes Freqüents' va entrevistar aquest passat dissabte l'exalcalde de Medellín, Sergio Fajardo, en llengua catalana i fent servir la traducció simultània, mentre que el mateix espai va preferir fer l'entrevista directament en castellà quan van convidar l'exmembre d'ETA, Josean Fernández, a principis del passat mes de maig.

Així ho ha denunciat la vicesecretària d'Estudis del PP i diputada al Parlament, Andrea Levy, en un comunicat, on ha criticat que la televisió pública catalana “faci ús d'un servei de traducció simultània per fer una entrevista en directe a un castellanoparlant, llengua oficial a Espanya i comú de tots els catalans”.

“La mateixa presentadora no va necessitar de tercers per fer-li rialletes a un assassí d'ETA en un programa anterior, com tampoc els ha necessitat quan insulten deliberadament als no independentistes”, ha denunciat la dirigent del PP.

Levy ha afirmat que “fets com aquest demostren l'actitud excloent de TV3” i ha anunciat que la formació presentarà una bateria de preguntes parlamentàries per saber el cost del servei de traducció simultània.

La vicesecretària del PP ha manifestat que “també volem saber si la presentadora té l'ordre de no parlar en castellà perquè, tenint en compte que aquesta també és una llengua oficial a Catalunya, el més adequat hauria estat que la presentadora fes ús d'ella, fent l'entrevista més àgil i adequada al format televisiu”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 31/10/2018 - 21:07

En la prensa colombiana se hicieron eco de la falta de educación de la periodista y de la cadena en general.

#8 fran bcn, bcn, 30/10/2018 - 16:11

Aquesta noticia us l 'han colat. La van oferir a l' inefable Antena 3 i el programa es va emetre fa 10 dies, crec que aneu endarrerits....No obstant el redactat es una mica esbiaixat de la realitat...

#7 Tirant, Bcn, 30/10/2018 - 09:45

Aquesta colla de TV3 ... Com es pot ser tan patètics i ridículs? ... És que viuen en un món virtual a part de la resta dels humans? ...

#6 Maria Glòria Gassó Gonzàlez, Mollerussa, 30/10/2018 - 08:33

Es una notícia que manipula para odiar a los catalanes y su lengua. Ya está bien de dar la lata por hablar catalán, al final se entendieron y no es un pecado mortal hablar catalán y utilizar un traductor para los que no lo entiendan.

Os estan manipulando para que os volvéis anticatalanes.

#6.1 Chris, Lleida, 30/10/2018 - 09:40

Como hace usted que un catalán se vuelva anti-catalán? Como hace usted que un español se vuelva anti-español? Va por carnets, por sentimientos, o por aportaciones a hacienda? Esos procesos cuánticos que vd formula son demasiado avanzados para un simple ciudadano con espectativas reales y carente de nacionalismo retrógrada como un servidor

#6.2 ElBarselono, Bestiola amb forma humana, 30/10/2018 - 10:31

Este es el clásico argumento pujolista, el de toda la vida. Intentar disfrazar de catalanofobia cualquier 'ataque' que sufran los nazionalistas. No, Maria Glòria Gassó, nadie está diciendo nada malo de los catalanes, la manipulación que mencionas viene de tu parte.

#5 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 30/10/2018 - 00:39

En tv3% lo humillaron. Hay que recordar que era invitado. Fue de puro disparate.

#5.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 31/10/2018 - 21:02

Ni siquiera lo presentaron. Tuvo que presentarse el.