Publicitat
Comunicació · 18 de Juny de 2009. 19:08h.

TV3 va dedicar 14 minuts a protestar contra els blocs electorals

El CAC no es 'mulla' sobre les referències dels treballadors de la cadena

TV3 va dedicar 14 minuts a protestar contra els blocs electorals

Una imatge del debat previ a les eleccions a TV3

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) constata en un informe, sobre les darreres eleccions al Parlament, que "les referències a la protesta dels professionals de TVC contra els criteris de cobertura de la campanya aprovats pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha estat la notícia que més temps ha sumat després de les informacions per candidatures".

"En concret -continua-, a TV3 aquesta protesta va sumar 14 minuts i 32 segons, és a dir, el 5,2% del total d’informacions sobre les eleccions. TVE a Catalunya, a molta distància, va dedicar-hi 20 segons (0,8%) en una única informació emesa el penúltim dia de la campanya. Pel que fa a Barcelona TV, la protesta va adoptar una forma diferent: les informacions de la campanya anaven acompanyades d’un rodet en el qual s’informava que els periodistes no signaven aquesta informació".
 
El CAC recorda, en aquest sentit, que "en l’anterior campanya de les generals de 2008 va valorar positivament el principi d’acord assolit entre els professionals de la CCMA i el seu Consell de Govern per tal d’elaborar una nova proposta sobre el tractament informatiu de les campanyes" i lamenta que "ara la no concreció d’aquell acord i la reiteració d’una protesta que fa planar l’ombra de la sospita sobre la qualitat de la informació dels mitjans públics durant els períodes electorals".

Però també que, en el marc de la Llei orgànica de règim electoral general, "correspon als òrgans d’administració del mitjans de titularitat pública establir uns plans de cobertura electoral que respectin el pluralisme polític i la neutralitat informativa".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 maria, girona, 19/06/2009 - 10:20

els periodistes el que haurien de fer és dedicar-se a fer la seva feina i tenir menys protagonisme. Van de "estrelles"

#4 Bibis, Barcelona, 19/06/2009 - 03:01

La gran contradicció és que els mateixos que ho fan complir: Saez i Terribas, fan rodes de premsa dient que no s'ha de fer. En què quedem?. Crec que haurien de dimitir per coherència.

#3 pepeillo, Barcelona, 19/06/2009 - 01:07

Ara per ara,si no hi haguessin els bloc el·lectorals, CiU NO SORTIRIA NI EN PINTURA. Tota la maquinària del PSOE aniria a introduir "periodistes amparats sota la llibertat d'expressió" per informar de lo bo que són el psoe.. Algú m'ho pot rebatre?

#2 Isa, Barcelona, 18/06/2009 - 21:12

La única emissora pública que va ser prou valenta i en comptes de somicar va actuar va ser la COM

#1 Toni Bibiloni, Matadepera, 18/06/2009 - 19:51

Quant costen aquests minuts d'emissió a tarifa de publicitat? Qui rescabala del cost a la Corpo? Durant aquest temps, els presentadors cobraven per parlar o no? Que es facin els descomptes oportuns i que la informació electoral la firmi la redacció.