Publicitat
Comunicació · 1 de Desembre de 2011. 17:53h.

TV3 va dedicar gairebé 13 minuts a protestar contra els blocs electorals

TVE-Catalunya només dos i Barcelona TV 37 segons

TV3 va dedicar gairebé 13 minuts a protestar contra els blocs electorals

Ramon Pellicer i Raquel Sans, presentadors del TN Vespre

TV3 va dedicar gairebé 13 minuts a protestar contra els blocs electorals, mentre TVE-Catalunya només dos i Barcelona TV 37 segons, segons l’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la campanya de les eleccions generals.

"Pel que fa a la protesta en pantalla dels professionals en contra dels criteris de cobertura, se n’ha registrat un augment de temps respecte de les eleccions municipals anteriors. En concret, TV3 va dedicar-hi 12 minuts i 52 segons, TVE a Catalunya va oferir-ne 2 minuts i 16 segons, i Barcelona TV va emetre’n 37 segons", s'afirma.

D'altra banda, el El CAC considera que la missió específica que tenen els mitjans públics d’oferir “una informació suficient sobre les diverses ofertes electorals”, segons ho estableix la normativa, ha estat observada "sense que se n’apreciïn desequilibris notables pel que fa al grup d’informacions estrictament relacionades amb el seguiment de la campanya per candidatura (els anomenats blocs electorals)".

"En concret, TV3, Barcelona TV i TV Badalona han aplicat el criteri d’equitat, és a dir, la igualtat esglaonada en funció de la representació electoral, de manera que TV3 ha aplicat una forquilla d’1 a 2,4; Barcelona TV, d’1 a 2,9, i TV Badalona, d’1 a 4,7. TVE a Catalunya, per la seva banda, ha aplicat una proporcionalitat estricta a partir d’una forquilla que va de l’1 al 8", s'explica.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Daserrout, BCN, 02/12/2011 - 18:00

Sort en tenim del blocs electorals, perquè amb aquesta colla de sectaris tripartits les informacions serien del tot esbiaixades a favor del PSC i ERC.

#1 Fran777, Barcelona, 01/12/2011 - 23:16

A vegades alguns periodistes es creuen estar per sobre del bé i del mal. Els blocs electorals són la solució menys dolenta per garantir la pluralitat de la informació amb criteris objectius.