Comunicació · 23 de Setembre de 2019. 12:43h.

TV3 veu "intencionalitat política" en les detencions

Ricard Ustrell qüestiona el comunicat de la Guàrdia Civil

El programa Planta Baixa, de TV3, s'ha referit a les detencions de nou independentistes, a qui la Guàrdia Civil acusa de tenir en el seu poder substàncies explosives, en concret Goma2. Per a tractar la qüestió, el presentador Ricard Ustrell ha comptat amb l'advocat i codirector d'Irídia, Andrés García, i de la periodista de Público, Patrícia López. Tots tres han coincidit en qüestionar les informacions de la Guàrdia Civil. "L'únic que diu es podria ser", s'ha queixat Ustrell.

García ha demanat "que no s'apliqui la possibilitat que té l'Estat d'ampliar la detenció més de 72 hores per la llei antiterrorista. Esperem que no ha faci i s'adeqüi a la legalitat internacional". També ha qüestionat la nota de premsa del cos policial i ha dit que "tants condicionants en dret penal és una qüestió una mica complicada".

Tot seguit Ustrell ha donat pas a la periodista de Público, Patrícia López, a qui ha preguntat si "hi ha intencionalitat política en les detencions?". La periodista ha donat a entendre que sí: "si la investigació porta oberta més d'un any, em pregunto per què no ho han agafat quan ho anaven a comprar, ja que això indica que deurien tenir els telèfons punxats".

També ha qüestionat "el vídeo que ens han tret, amb les olles bullint i tot preparat...". López ha denunciat que "no és habitual que difonguin el tipus d'explosiu, que ja l'estant difonent, Goma2, que és un explosiu que es compra al mercat negre, quan la primera versió era que es tractava de precursors d'explosius, que això pot ser des de diesel a abonament".

"En el vídeo difós per la Guàrdia Civil el que es veu d'explosius, segons experts que he consultat aquest matí, difícilment es podria fer Goma2", ha afegit. "Dóna la sensació que estava ja tot preparat quan la versió d'aquest matí era que estava tot a l'aire", ha qüestionat.

En aquest punt, Ricard Ustrell s'ha mostrat molt crític amb com s'ha gestionat la informació per part de la Guàrdia Civil. Les informacions han arribat per periodistes de confiança, amb informacions que et podies creure, però la Guàrdia Civil l'únic que ha tret és aquest comunicat, una nota de premsa d'una pàgina en el qual l'únic que diu es podria ser, podria ser, podria ser. Cap confirmació sobre el que està fent la Guàrdia Civil".  

López ha tornat a agafar la paraula per posar en dubte de nou que es tractés de Goma2, atès que "en aquest vídeo no es veuen. Goma2 s'adquireix al mercat negre, a Resistencia Galega va ser el darrer grup que el van enxampar intentant comprar, ni tan sols els van poder agafar".

"I de ser explosiu domèstic, tenim d'altres casos com els que tenien caldo de remolatxa o de col i suc de taronja i els van detenir per terrorisme. O el Comando Dixan o una altre sèrie d'operacions que han quedat en res", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 Borracho en Tabarnia, Barcelona, 23/09/2019 - 20:10

Se conose que aquí la jente no ha hesho la mili, porque hai que se pijotonto pa ejpantalse de la tevetré y del pruses, que an avollao do coshe y han cortau un ujtopihta, como si fuerase er fing der mundo....

#31 Sergi Sergio, Barcelona, 23/09/2019 - 18:24

Ustrell menudo papelon, la degeneracion de TV3 es de autentico campeonato.

#29 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 23/09/2019 - 16:48

La miseria moral de esta gentuza no tiene límite. Las próximas horas serán decisivas para saber que deriva adoptarán, si ERC y CDC o como quiera que se llamen ahora pasan a ser la nueva batas una y TV3% el nuevo Egin.

#28 Resistencia , Flors i violes , 23/09/2019 - 16:43

¿De qué nos sorprendemos? Los CDR, grupo con total inmunidad para cortar carreteras, quemar neumáticos, atacar personas y viviendas no afines al Régimen, manifestarse sin permiso e impedir las autorizadas... sin cabezas visibles ni nadie dando la cara (aunque sepamos quienes están detrás).

¿Alguien se creía que eran una organización cultur

#27 Flanagan, Tabarnia City, 23/09/2019 - 16:19

2.400 tios en tv3,350 en telemadrid,no hay más preguntas señoria,aceptamos tancament.