Comunicació · 15 de Novembre de 2017. 10:25h.

TV3 vincula Ciutadans i les agressions d'extrema dreta

Arrimadas exigeix en antena "no barrejar" les coses

TV3 vincula Ciutadans i les agressions d'extrema dreta

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i la presentadora d'Els Matins, Lídia Heredia, han mantingut un intercanvi de retrets quan, durant l'entrevista, la periodista li ha recordat els incidents que han provocat membres de l'extremadreta a diferents manifestacions unionistes.

Heredia li ha preguntat a Arrimadas infinitat de cops per aquestes agressions. També si se sentia "còmoda" al costat dels agressors . Tot i això, ha assegurat que no barrejava violència i unionisme i s'ha ofès quan la dirigent de C's  li ha retret.

Ja d'inici, hi ha hagut tensió quan Arrimadas ha defensat que l'independentisme no tenia majoria de vots després de les eleccions del 27-S. Heredia ha afirmat que el resultat havia estat de 48% pels independentistes i 39% pels unionistes, en considerar que els vots dels comuns s'havien de deixar a banda. La dirigent de C's li ha recordat aleshores que els 'comuns' també han format part de l'oposició durant la passada legislatura.

Però ha estat quan la presentadora li ha retret que al final de les manifestacions unionistes hi havia membres de l'ultradreta que agredien a gent que Arrimadas ha 'esclatat'. "Vostès se senten còmodes amb aquests elements en les seves manifestacions?", li ha preguntat la periodista.

"Jo ho sento, però el que no puc permetre és que des de la televisió pública es vulgui donar una imatge que a les manifestacions independentistes són absolutament pacífiques i democràtiques i les que no són independentistes no ho són", ha replicat Arrimadas, a més de constatar que per la Diada la crema de banderes espanyoles i europees és un fet habitual.

"Aquesta reincidència no hi és a les manifestacions independentistes, senyora Arrimadas", ha opinat Heredia. "Això són interpretacions", ha replicat Arrimadas, però la presentadora ha remarcat que "no, això són fets". HEredia ha afegit que malgrat que a les manifestacions independentistes es cremin banderes, "no hi ha agressions". "És que van a Catalunya Ràdio a trencar vidres, senyora Arrimadas", ha criticat.

La dirigent de C's ha acusat Heredia de "barrejar" conceptes però aquesta ha defensat que "jo no barrejo res i no em faci dir coses que jo no he dit. Jo li estic demanant si a vostè li incomoda. No he barrejat res". També ha repetit que a les manifestacions independentistes "ningú pren mal".

Davant les insinuacions de la periodista, Arrimadas ha hagut d'aclarir que no li agraden els feixistes. "No vull veure una bandera preconstitucional ni una entitat de l'extremadreta ni a tres quilòmetres", ha dit. "Li estava preguntat això", ha aclarit Heredia, davant del que Arrimadas li ha recordat que "home, és que és evident, el dubte ofèn". "Preguntar no ha d'ofendre mai, senyora Arrimadas", ha considerat Heredia.

"Però vostè no ha vist els incidents a la tele?", ha insistit la periodista. "Si hi ha feixistes que agredeixen persones no només s'ha de perseguir judicialment el dia de la manifestació. Qualsevol dia que qualsevol grup feixista agredeixi cal anar a la justícia i han de pagar per això", ha contestat la candidata de C's.

"Aquesta imatge que s'està donant a la televisió pública..", ha començat Arrimadas, però Heredia l'ha tallat: "no, no, no,no. Això sí que no li tolero jo, senyora Arrimadas". "Ara sí que vostè m'està ofenent a mi", li ha repetit dos cops. Arrimdas, però, ha assenyalat que "jo no vaig veure tanta atenció mediàtica per la crema de banderes que amb fets que no tenen res a veure amb les nostres manifestacións".

"Hem vist persones persones trencant vidres davant d'un mitjà de comunicació, hem vist gent entrant al CIC de Barcelona, hem vist gent baixant per Gran de Gràcia liant-se pràcticament a cops de puny. Gent que si no dius 'Viva España" no deixa passar el cotxe. Li estic preguntant per això".

Arrimadas ha tornat a deixar clar que "ho condemno absolutament" però ha recordat també "els escarnis a les nostres seus, les pintades, agressions patides pels nostres regidors. És que a mi mai se m'acudiria barrejar l'independentisme amb aquests casos". "No ho estem barrejant", ha assegurat Heredia.

"No estic d'acord en donar aquesta imatge de que sempre que hi ha una manifestació a favor d'Espanya al final sempre hi ha lio de l'extremadreta. Això fa molt de mal. Perquè la gent que va sortir a manifestar-se també paga TV3 i també vol respecte".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#67 Juanico, Barcelona, 17/11/2017 - 09:11

El comtingut de la notícia, una vegada més no té a veure amb el titular tremendista.

Això Sr. RIUS és tergiversar, manipular, inferir una falsa realitat...posar llenya al foc.

Vostès mateixos.

#66 CBM, Girona, 16/11/2017 - 16:05

E aquí la TV3% no intervenida. La última propaganda de los indepes

#65 Alwix, BCN, 16/11/2017 - 13:07

La veritat és que comparar manifestacions indepes amb depes, a part del número d'asistents, és incòmode pels dependentistes. Els dies que em poso sàdic, gairebé desitjo que C's guanyi i que breguin ells amb el dèficit fiscal, el corredor mediterrani, etc. Potser serà la manera més ràpida de convèncer als de la Roja del problema de la depend

#64 Jonas, Barcelona , 16/11/2017 - 08:19

Heredia es cognom de gitana, no??

#63 El poble, Salt Girona, 15/11/2017 - 23:51

La Heredia fanatica y supremacistaes de verbo victimista, cuando piula parece que la sociedsd le debe algo.
Con Arrimadas ha sido mal educada y despota.