Publicitat
Comunicació · 13 de Setembre de 2015. 20:38h.

TVC al·lega que la Via Lliure tenia “un clar interès informatiu"

La cadena defensa que les forces polítiques que hi van participar només van gaudir de 3 minuts i 43 segons

TVC al·lega que la Via Lliure tenia “un clar interès informatiu"

Una imatge d'arxiu de Brauli Duart i Eugeni Sallent, en primer terme

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (CCMA) ha emès un comunicat per replicar la decisió de la Junta Electoral de la Provincia de Barcelona (JEPB) i ha anunciat que presentarà un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC) contra aquesta resolució.

La CCMA ha apuntat que l’acord de la JEC obligava TV3 i Catalunya Ràdio a oferir a aquest partits “espais informatius”, sense especificar les característiques de contingut dels mateixos.

En aquest sentit, han assenyalat que “és la pròpia JEC, mitjançant la Instrucció 4/2011, la que fixa que les entrevistes, juntament amb els debats i la informació específica de la campanya, són formats que s’han d’incloure en els plans de cobertura informativa de les campanyes electorals”.

D’altra banda, la CCMA expressa “la seva sorpresa davant les peticions que diverses formacions polítiques han presentat a la JEPB, indicant la seva voluntat de condicionar els continguts d’aquests espais informatius compensatoris”.

També ha afirmat que “la selecció dels continguts dels espais informatius de TV3 i Catalunya Ràdio és una competència exclusiva d’aquests mitjans públics, com a màxima garantia de la seva independència i del respecte al pluralisme polític i social”.

L’ens també vol remarcar que va ser “en aquest exercici de llibertat informativa que els mitjans de la CCMA van decidir retransmetre els actes més rellevants vinculats a la Diada Nacional de Catalunya i, entre ells, la Via Lliure, un esdeveniment amb un clar interès informatiu i que va tenir la cobertura de nombrosos mitjans de comunicació nacionals i internacionals”.

“Una cobertura, cal recordar, en la que a TV3 van tenir veu representants tant de forces polítiques que participaven en la convocatòria (3 minuts i 43 segons) com de forces que no hi participaven (2 minuts i 3 segons)”, han destacat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Tibidabo, Barcelona, 14/09/2015 - 22:15

Claro como las demostraciones de Corea del Norte y China, son de gran interés para el régimen. Una Cataluña uniformizada, es la imagen que queremos dar.

#9.1 demócrata, bdn, 15/09/2015 - 11:40

Si no dejáis ni queréis que se vote, no vengas con llamar dictadores a los otros

#8 Neferu, Barcelona, 14/09/2015 - 10:34

Pues claro que tenía un claro interés informativo, nadie dice lo contrario pero, un claro interés informativo de Junts Pel SÍIII. o ¿ pensáis que esto es un país de tontos?

#7 Antonio, Sant Cugat, 14/09/2015 - 09:38

Esta claro que tenia interés informativo. Era una gran manifestación, pero el comportamiento de los periodistas de TV3 y las preguntas que hacía, eran de vergüenza y absolutamente partidistas.
No se informaba, se hacia propaganda desde un medio público.
Luego que nadie se queje de TVE, Tele Madrid..

#6 Carlos Gomez, Bcn, 14/09/2015 - 03:14


Ja podeu començar per actualitzar el curriculum i pacticant com es fan les entervistes de feina a la privada perque sembla el conde geperut ja esta iniciant una mes de les tantes mutacions a les que es tant aficionat.
O pregunteuli a la bacallanera que us expliqui com funciona tot aixo.
Ell ho sap.

#5 nedland, Roses, 13/09/2015 - 23:04

Davant la destruccio de la normalitat democratica Desobediencia..es el que volien aleshores endavant !!! Veurem on porta tot aixo....