Publicitat
Comunicació · 1 d'Agost de 2009. 14:33h.

TVE prefereix informar a "informar en català"

El comitè d'empresa veu en perill tots els informatius en català

TVE prefereix informar a "informar en català"

La directora de Sant Cugat, amb el director de TVE, Javier Pons

La Direcció de TVE ha confirmat definitivament que l’Informatiu Vespre no s’emetrà durant l’agost alhora que ha anunciat el trasllat de 8 redactors de Sant Cugat a RNE-Barcelona. Davant d’aquest fet, el comitè d’empresa considera que es posa en perill la continuïtat de l’Informatiu Vespre i, fins i tot, de l’Informatiu Migdia i el Cap de Setmana.
 
Els sindicats alerten que “si durant l’agost no es pot emetre l’Informatiu Vespre per falta de personal, amb 8 redactors menys es fa difícil la seva emissió els propers mesos”.
 
La directora, Montse Abbad, ha manifestat durant la reunió que “hi ha moments en que s’ha de donar prioritat entre informar i informar en català i hem optat per la primera opció”. Abbad ha considerat que amb la informació del Telediario ja es compleix amb l’obligació d’informar. Pel comitè d’empresa “això suposa un menyspreu absolut als telespectadors catalans”.

La supressió arriba quan TVE-Catalunya està celebrant els seus 50 anys.  “Aquest fet demostra que aquesta direcció encapçalada per Montse Abbad no defensa el servei públic que té encomanat i evidencia la seva falta de sensibilitat a les emissions en català”, segons els sindicats.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Hug, Begur, 02/08/2009 - 11:46

TVE te masses treballadors a Madrid. No es pot comparar el nombrede treballadors amb un aTV privada. Perque?. No es pas una questio de qualitat. Ara la tindrem que pagar tots a traves del telefon. valdira mes la pena tancarla.

#4 Cesc, Manresa, 02/08/2009 - 09:00

En realitat volen dir que prefereixen desinformar en espanyol que fer-ho en català. Hi ha cap mitjà que de debò informi, avui dia?

#3 Marta, Badalona, 02/08/2009 - 08:36

ja...jo també prefereixo informar, que informar en una llengua tan imperialista i xovinista com l´espanyol...

#2 sdf, ., 01/08/2009 - 18:20

Fa un parell de dies, en el telediari TVE va obviar la condemna de l'atemptat per en Antich, i posteriorment les declaracions de Guardiola (però no d'un subaltern). La raó, eran en català. Adonem-nos de a qui punt ha retornat la democràcia.

#1 pere, bcn, 01/08/2009 - 17:43

"informar que informar en català"
És una manera de dir que el que volen és no fer-ho en català. El què volen és anar imposant el castellà.
I a més la informació subtilment anticatalana.
Entès!