Publicitat
Comunicació · 16 de Febrer de 2011. 14:02h.

TVE prohibeix parlar de "corona catalano-aragonesa"

Un espectador diu que "és una invenció dels nacionalistes" i la televisió es disculpa

TVE ha prohibit utilitzar l'expressió "corona catalano-aragonesa" a la seva delegació catalana a Sant Cugat, després de rebre una queixa d'un espectador molest, que ho va qualificar de "inexactitud històrica", ja que "mai va existir tal corona".

"Catalunya era un conjunt de comtats. Els nacionalistes desprestigien als catalans quan s'entesten a difondre una història falsa, a la mida de la seva pretesa nació", denunciava. "TVE no pot admetre aquesta manipulació històrica, per molta que sigui la influència de els nacionalistes en aquest mitjà", reivindicava.

L'editor de l'edició del cap de setmana, el català Esteve Crespo, va demanar disculpes i va anunciar que ja s'havia donat ordres a la delegació de Catalunya i les Balears perquè no tornés a succeir.

Esteve Crespo
Publicitat
Publicitat

125 Comentaris

Publicitat
#123 Octavio Collado Villalba , Albarracín , 23/02/2017 - 17:23

Solo hace falta pasear por Barcelona y ver un rótulo que indica expresamente: ARCHIVO DE LA CORONA DE ARAGÓN. A buen entendedor sobran las palabras. Aunque algún día un presentador de tve, un conservador del Museo Arqueológico Nacional o un chiflado catalanista cambie el rótulo.

#122 Manuel, Zaragoza, 23/02/2017 - 15:06

En consecuencia, la fuente consultada NO es experta (habría que retirarle tal calificativo); o, en su defecto, es intencionadamente inexperta, lo cual es muy grave porque su propósito es falsear la historia. Fuente semejante incurre, además, en cohecho histórico, pues sabría que usa esa información

#121 Cletus, Barna, 18/02/2011 - 13:21

Fet que demostra que Catalunya, a l'igual que el Regne d'Aragó, tenien Estat propi dins de la Corona. Per tant, no és correcte dir que Catalunya eren uns comtats d'Aragó. El rei, era rei a cada territori en virtut del títol que havia heretat, o de les conquestes ulteriors.

#120 Cletus, Barna, 18/02/2011 - 13:18

@Jordi. El tema de la Corona ja ha quedat més aclarit (JoNo ho explica molt bé)./Rei d'Espanya, no rei espanyol/Veig que no dius res de la cita (cap-392 del còdex del Llibre dels Feits). Mereix una interpretació. Regne equival aquí a domini sobirà (segueix)

#119 Jordi, Zaragoza, 18/02/2011 - 11:23

Cletus, claro que la referencia es geográfica; España como nación tardaría siglos en aparecer. Pero el hecho es que, como rey de Aragón, de Mallorca, de Valencia, conde de Barcelona y señor de Montpellier, ya se considera un rey español. Y por ningún lado aparece la corona catalano-aragonesa.