Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2017. 11:27h.

TVE retreu a Esquerra que es cremi la Constitució a TV3

ERC recorda que Informe Semanal va emprar la música de 'L'exorcista' en un reportatge de Puigdemont

TVE retreu a Esquerra que es cremi la Constitució a TV3

Empar Moliner, cremant la Constitució a Tv3

La comissió mixta de RTVE al Senat s'ha convertit en un pimpampum entre ERC i el president de la Corporació de Radiotelevisió Espanyola, José Antonio Sánchez, a compte de la manipulació informativa a les televisions públiques després que el senador republicà Bernat Picornell qüestionés com garantirà TVE una coberta "neutral" de les eleccions del 21 de desembre.

Picornell ha assegurat que les crítiques a l'objectivitat de l'ens públic no procedeixen només del "independentisme" i li ha recriminat el reportatge d'Informe Semanal que "posava la música de l'Exorcista acompanyant al president Puigdemont". A més ha criticat que "mostrava el seu concepte de pluralitat en parlar de Catalunya amb Luis María Anson, fundador de La Razón, Juan Luis Cebrián, conseller delegat de Prisa, o Bieito Rubido, director de l'ABC".

Sánchez li ha replicat que "el que no es va a fer en una televisió pública com la que jo dirigeixo és disparar contra la imatge del rei d'Espanya, com fan a la seva. Aquí cap presentador dirà ni cridarà mangants, sarnosos de merda i cabrons als espanyols -això a la meva no-, ni tampoc sortirà en un programa perquè als nens se'ls hi expliqui que s'empresona la gent per ser independentista. No, això en un programa infantil de Televisió Espanyola no sortirà. Ni es cremarà la Constitució". "No, això passa a la seva, a la meva no", ha reblat.

Bernat Picornell, d'altra banda, li ha exposat que té vostè un greu problema quan explica algunes coses i els seus treballadors compten altres, en termes generals". "Com pot ser que vostè digui que la seva ràdio i televisió són neutrals, que així fan seu treball, quan gairebé ningú diu el mateix?", li ha preguntat.

Finalment, el president de RTVE ha recordat que el president d'Aragó, Javier Lambán, "va fer unes declaracions en la inauguració del centre territorial i va posar un twitter dient: 'Inauguració de la seu de Radiotelevisió Espanyola a Aragó. Aposta per mitjans públics al servei d'un projecte de país i no al servei d'un Govern. Antiejemplo de TV3, factor de separatisme i de conflicte'". "És a dir, que algú sí coincideix amb mi", ha conclòs.

2 Comentaris

Publicitat
#3 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 29/11/2017 - 15:36

Me pregunto si esta elegante performance de la siempre exquisita Sra Mulinex será constitutivo de delito…

#1 QUE SOM DE SIMPÀTICS, Barcelona, 29/11/2017 - 12:14

Que som d'astuts
Que som de simpatics
Que som de fer brometes
Que som d'acudits
Que som de graciosos
o es que ENS HEM BEGUT L'ENTENIMENT