Publicitat

Tres estudiants guanyen el Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació

Ultres al futbol

Els guanyadors del Premi

El reportatge ‘Els ultres prenen partit’, un retrat del funcionament dels ultres dels equips de futbol catalans escrit pels estudiants de Periodisme Sandra Vicente, Grabriel Ubieto i Alba Crespo ha estat el guanyador del Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) amb la col·laboració de Bonpreu-Esclat, l’Ajuntament de Sant Cugat i Estrella Damm i el suport del diari Ara i el Col·legi de Periodistes.

El guardó, dotat amb 1.200 euros i amb la publicació del reportatge al diari Ara, s’ha fet públic aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Damm, on ha tingut lloc la gala de lliurament del premi.

El reportatge d’investigació premiat se submergeix no només en els grups ultres dels equips de primera divisió, sinó sobretot en els grups ultres dels equips de segona i tercera divisió, així com de categories inferiors. 

El text guanyador respon preguntes com: “És inevitable que hi hagi ultres al món del futbol?”, “Com és que hi ha grups ultres feixistes i grups ultres antifeixistes?” o “Fins a quin punt el procés català ha provocat tensions internes en els grups ultres per arribar a dividir-ne alguns o provocar la dissolució d’uns altres?”

El jurat que ha valorat els originals rebuts ha estat format per Antoni Bassas (diari Ara), Pep Gimeno (Cugat.cat), Neus Bonet (degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya), David Vidal (professor de Periodisme a la UAB), Dolors Genovés (periodista i documentalista) i David Bassa (president del Grup Barnils). 

Com que els guanyadors d’enguany han estat estudiants, el jurat ha decidit deixar desert l’accèssit específic per a estudiants de Periodisme, que estava pensat per si el Premi el guanyava un professional i no un estudiant. 

Bassa ha destacat que, tot i ser la primera edició del premi recuperat, “s’han rebut originals molt interessants”. El president del Grup Barnils, però, ha subratllat que “encara queda un llarg camí perquè el periodisme d’investigació sigui una pràctica generalitzada al nostre país, a la qual se li dediquin recursos, temps i profunditat”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat