Publicitat
Comunicació · 11 d'Abril de 2014. 12:44h.

Un advocat porta a la Fiscalia l’externalització de la publicitat de TV3

Hi veu la “possible existència d’un delicte de prevaricació”

Un advocat porta a la Fiscalia l’externalització de la publicitat de TV3

Imatge d'una protesta de TV3

L’advocat Mateo Seguí ha presentat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un escrit demanant que s’investigui el procés d’externalització de la gestió de la publicitat de TV3, segons ha informat la plataforma de treballadors.

El motiu és que hi veu indicis que es poden estar cometent delictes tipificats al codi penal. En concret, considera que la llei 11/2007, que regula el funcionament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la qual depèn TV3, impedeix fer una externalització com aquesta.

En el seu escrit diu: “Ens trobem davant una clara i manifesta intenció de privatitzar un servei públic, en externalitzar la gestió i comercialització d’espais publicitaris, és a dir es deixa sense contingut el departament comercial de TV3 per passar a mans privades i sota el control d’aquestes, sense intervenció dels poders públics”.

També creu que s’està “infringint allò disposat en l’article 18.2 de la llei 11/2007, circumstància que ens apropa greument a la possible existència d’un delicte de prevaricació previst i penat en l’article 404 del codi penal vigent.”

I afegeix: “Només dues empreses privades són les que concorren a la licitació, el Grupo Godó i el Grupo Zeta i està en clara situació d’avantatge la primera. TV3 s’anirà descapitalitzant i el servei públic passarà a mans privades. Ens podríem trobar davant d’una situació de tràfic d’influències, qüestió que el codi penal contempla i regula”.

El concurs per externalitzar la gestió de la publicitat de TV3 es va engegar el novembre passat, quan la direcció de la CCMA va fer públic el plec de condicions. El gener es va tancar el termini per presentar-s’hi, amb les propostes de només els dos grups esmentats. Fa un mes es va esgotar el termini màxim d’obertura dels sobres amb l’oferta econòmica de les empreses aspirants, sense que s’hagués portat a terme aquest pas.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ramon, barcelona-c, 13/04/2014 - 19:13

Es tracta d'un advocat de la CUP ? , del PP ?, etc etc. etc ..... o es tracta d'un filibuster tipus , soci del Barça i d'Igualada amb ganes de quedar-se auto-satisfet . Qué s'han cregut aquestan gent !!!!!!!!!

#2 Jaume, Sant Joan Despí, 11/04/2014 - 14:16

I l'externalització del 80% dels programes des de fa 30 anys, feta (i cobrada) pels 2.500 comissionistes de CCOO de TV3, quan ho pensa denunciar aquest advocat dels ganduls (que també ens toca pagar-lo a nosaltres i no a ells, de les seves butxaques milionàries)?.

#1 Kropotkin, Vic, 11/04/2014 - 13:19

Tambien habría que llevar a la fiscalia lo de las productoras privadas, lo de los sueldos doble de lo normal, los 2.800 en vez de 800, lo de la Ariadna Ultrasur, lo de la "imparcialidad" de TV3, los horarios que tienen, los 300 millones de pérdidas anuales, lo penosos que son sus programas, etc.