Publicitat
Comunicació · 28 de Maig de 2011. 12:43h.

Un altre periodista valent

Albert Gimeno, de La Vanguardia, denuncia que l'acampada ha adquirit "un to vergonyós"

Un altre periodista valent

Capçalera de l'article

El periodista de La Vanguardia, Albert Gimeno, considera en un article d'opinió que "la revolta de Barcelona adquireix un to vergonyós per als ciutadans d'aquesta ciutat".

"Sé que escrivint aquestes coses entraré a l'escorxador mediàtic d'aquells guardians de l'essència ètica que protegeix a tots els éssers humans, aquells bonistes de donar permanentment l'altra galta encara que s'hagin endut un plantofada sense pal.liatius", admet.

Gimeno deixa clar que "mai em va agradar la idea de l'acampada, encara que els motius de fons hagin de ser objecte de reflexió. Però passats tants dies l'escenari de la protesta, més que àgora reivindicativa es converteix en assentament circense, en barraquisme improvisat que poc aporta a l'avanç de les qüestions que poden tractar de moure consciències en la classe política del país".

"L'aspecte de l'assentament feia pena", constata. "Potser la ciutat no ha de permetre que un grupet de ciutadans acabi prenent l'espai públic, portant aquí tot tipus de mobiliari i fins i tot nombroses bombones de butà, una de les qüestions que va alarmar a la policia des de fa uns dies", assenyala.

El periodista, que considera que "netejar la zona era imprescindible", es pregunta perquè el desallotjament es va produir "tan tard". "L'operatiu va començar a la llum del dia, a les set del matí. Aquestes operacions policials es fan de matinada. Amb menor resistència dels manifestants i menys públic palmero dificultant l'operació", apunta.

"Al final, l'ambient va obligar a la policia a carregar -potser massa, encara que qui ocupa un espai que no li correspon sap que pot patir aquestes conseqüències- i, el que és pitjor: a l'hora del tancament d'aquesta edició la plaça tornava a estar presa pels presumptes indignats", lamenta.

"No només calia netejar. Ja és hora que la gent sàpiga que l'espai públic s'ha de alliberar. Hi ha altres mecanismes d'expressió per a la protesta. I a la policia, una advertència: veure als mossos d'esquadra córrer com covards fereix la consciència democràtica de molts ciutadans. La policia no fuig. O s'opta per una estratègia negociadora o, si es passa l'acció, perquè la negociació ha estat infructuosa, es fa amb el personal necessari i sense vacil.lacions", conclou.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#39 Joan, Barcelona, 30/05/2011 - 08:59

Pel que fa a l'actuació dels mossos, jo entenc que quan s'ha de dissoldre un grup de 5000 persones borratxes de canaletes s'utilitzi la violencia. però les imatges de l'altre dia són totalment indignants, indefensables i impròpies d'un estat democratic.

#38 Joan, Barcelona, 30/05/2011 - 08:57

Precisament una de les reivindicacions de l'acampada es que els mecanismes de participació existents són totalment obsolets i segrestats pels aparells dels partits politics que no volen perdre ni un milimetre de poder.

#37 Miquel, BCN, 30/05/2011 - 01:09

Amb la corbata posada i el sou assegurat es molt fàcil fer opinions de aquest estil, ignorant el sentit que mou l'acampada.
Es que es vol desinformar?
Esbrineu els motius de fons i no es quedeu amb les formes estétiques.
Aquest jovent s'ha d'escoltar!!!


#37.1 Tyr, Barcelona, 01/06/2011 - 13:00

Què passa Miquel, que portar corbata és sinònim de tenir diners? Així, si un director de banc es posa rastes i pantalons amples ja vol dir que es menja els mocs? No caiguis en l'error dels classistes i no jutgis per l'aspecte. A més, no tens ni idea del que guanya, que no deu ser massa.

#36 J.M.D., Lloret, 29/05/2011 - 22:33

Ni més ni menys, és el que pensem la majoria de la gent...Una plaça pública no es pot muntar un xiriguito de platja amb barraques,camps de cultiu i ple de perroflautes. Sóc anglés i al meu pais gens sospitós d´antidemocràtic, no duren ni 24 hores si munten la paradeta a Picadilly Circus

#36.1 Miquel, BCN, 31/05/2011 - 18:16

Al teu país, al jovent se l'escolten i, actuen en conseqüència adoptant mesures per tal de rectificar. A aquí, els polítics que tenim, NI ens escolten, NI volen rectificar.

Només volen el nostre vot cada 4 anys, i, després, com diuen els castellans: Si te he visto, no me acuerdo.

#35 Alexandre, Baaaaarzzza, 29/05/2011 - 21:34

O le le
O la la
Esser del barzza ezzz
El miillorrrrrrr que hi ha