Publicitat
Comunicació · 7 de Gener de 2022. 11:50h.

Un article afirma que “tenim l’enemic a casa”

“Ni Ciutadans ni el PP ni Vox són anticatalanistes. Són, simplement, anti-catalans”

Un article afirma que “tenim l’enemic a casa”

L’escriptor i enginyer Xavier Roig, publica un article que “s’havia de publicar el 23 de desembre del 2021 al diari Ara. Per motius que se m’escapen, però que m’imagino, el van censurar”.

“Aquell mateix dia vaig deixar de ser col·laborador del diari per voluntat pròpia. Però d’aquest incident, gravíssim al meu entendre, en parlarem la setmana vinent. De moment llegeixin l’article censurat i jutgin vostès mateixos”, assenyala.

A l’esmentat article Roig assegura que “el català té enemics, no pas adversaris. Molts catalans, començant per la classe política, pequen de la tradicional pusil·lanimitat que ens caracteritza. Això s’ha d’acabar”.

“L’individu o organització que va contra la meva cultura i que, no ens enganyem, la vol veure desapareguda, no és un oponent ni un adversari polític. És un enemic. I no valen tebiors. Ni Ciutadans ni el PP ni Vox són anticatalanistes. Són, simplement, anti-catalans”, assegura.

“Contemporitzar no és una opció, i això també val per a la premsa. Que l’actitud pot comportar enfrontaments i certa divisió social? Esclar! No es guanya cap guerra sense enfrontaments. Tan pacíficament i civilitzadament com vulguin. Però radicals i amb vocació de confrontació. O es pensen que als quintacolumnistes se’ls combat amb lliris?”, pregunta.

“Els partits no catalans (a saber: Vox, PP, PSOE a Catalunya) col·loquen a les llistes a individus lleials a l’amo. I l’amo està a Madrid. Són allò que coneixem com a botiflers. Per tant, no cal sorprendre’s quan el senyor Illa o Iceta actuen de forma vacil·lant. Defensen el seu salari”, apunta. “En conclusió, a Catalunya tenim un problema molt greu i del qual la llengua n’és el cas paradigmàtic: tenim l’enemic a casa”, sentencia.

“El volum enorme d’immigració que ha rebut Catalunya els darrers vint anys costa d’integrar. I més sense eines (lleis). Pel que fa a la llengua convindria no enganyar-nos. La immigració hispanoamericana tria Espanya per l’idioma -altrament anirien a llocs més civilitzats- i arriba a Catalunya sense interès d’aprendre el català”, lamenta.

“Cal començar a ser clars i desagradables. Perquè el tema s’ho mereix. I no guanyarem res amb contemplacions. Quan algú, als Estats Units, demana discriminació positiva per als blancs tothom té clar que està davant d’un feixista. A Catalunya, entre la classe política -no entre la població, majoritàriament per sort- hi ha massa venuts, caragirats, renegats, disposats a practicar una sort de feixisme lingüístic si l’amo els ho mana”, conclou.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#67 pepe, andorra, 10/01/2022 - 14:59

la tipica proyeccion de uno mismo en los demas, es una ley basica de la propaganda, acusar a los demas, de lo q haces tu. Julius Streicher escribia cosas parecidas de los judios en DER STURMER.

#66 bcn89, Barcelona, 09/01/2022 - 12:27

Un ultranacionalista llorando porque no le dejan pontificar desde el púlpito escogido debería ser noticia? No, pero "els amos" estan tan acostumbrados a reírse las gracias entre ellos que con su habitual manipulación lo plantean como un debate sobre la libertad de expresión; cuando realmente cualquiera puede ver una basura de discurso supremacist

#65 Tirant, Bcn, 09/01/2022 - 11:44

Penso el mateix: l'enemic totalitari, racista i excloent el tenim a dins, fins i tot al comandament de la Generalitat ...

#63 Andrea, Barcelona, 08/01/2022 - 21:54

Pues resulta que aqui también censuran, ¿dónde está la primera mitad del comentario 61?

#62 Andrea, Barcelona, 08/01/2022 - 21:24

On és el comentari que precedeix al que s'ha publicat?