Publicitat
Comunicació · 30 de Setembre de 2010. 08:49h.

Un ateneu amenaça e-notícies amb "2 anys" de presó

Ateneu Roig, de Gràcia, veu un "delicte de calúmnies, amb l'agreujant de publicitat"

Un ateneu amenaça e-notícies amb "2 anys" de presó

Piquets a Gràcia

L'Associació Ateneu Roig ha enviat un comunicat a e-notícies on admeten haver "participat en el Grup de Suport a la Vaga de Gràcia donant suport a la convocatòria de vaga general dels sindicats en defensa dels drets dels treballadors i treballadores, sempre de manera pacífica".

"Totes les accions, entre elles el repartiment d'informació a escoles del barri, als mercats de Gràcia, o la celebració d'un cercavila pels seus carrers, i també el piquet informatiu d'avui, estan registrades fotogràfica i audiovisualment per aquest Grup, així com per algun mitjà de comunicació local, i s'han desenvolupat amb absoluta normalitat i sense incidents", asseguren.

"Podem afegir, fins i tot, que els desplaçaments del piquet informatiu d'avui han estat acompanyats de dues dotacions dels Mossos d'Esquadra, sense que les forces d'ordre públic hagin hagut d'intervenir en cap moment, atès que ens hem limitat a exercir els drets de reunió i manifestació que són inherents a l'exercici del dret de vaga, aprofitant per informar a veïns i comerciants dels motius d'aquesta convocatòria", expliquen.

En aquest sentit, indiquen que "la professió periodística exigeix no només el compliment de certs criteris deontològics pel que fa a contrastar la informació, sinó també el compliment de certes obligacions cap als ciutadans, que els exigeix que la informació que publiquen sigui veraç, a més de contrastada".

"El seu article no ha estat contrastat en absolut, sinó que es basa exclusivament en les suposades declaracions d'un veí, la qual cosa posa molt en tela de judici el rigor periodístic de la seva publicació. És més, la seva conducta està tipificada a l'article 205 del Codi penal, com a delicte de calúmnies, amb l'agreujant de publicitat que preveu l'article 206 del mateix Codi, essent punible amb penes de presó de 6 mesos a 2 anys", afegeixen.

"Per tot això exigim una rectificació amb la immediatesa que els permet el tipus de mitjà que publiquen, és a dir, en les properes 24 hores i en el mateix espai on van publicar l'infamant nota a la qual ens hem referit o, en cas contrari, ens reservem les accions legals que considerem pertinents, inclosa la via jurisdiccional penal", conclouen.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Simón, Barcelona, 02/10/2010 - 14:23

Vinga gent de l'Ateneu, que ho heu fet molt be aquets dies! Per fí hi ha algú al barri com vosaltres: gent pacífica, amb ganes de canviar el món i amb molta il·lusió! El que ha publicat e-notícies és mentida. I si no que preguntin als comerciants i botiguers! Una abraçada a l'Ateneu!

#21 Joan, Barcelona, 01/10/2010 - 04:55

"Se coje más rápido a un mentiroso que a un cojo".
A menos que el "vecino" sea cojo.
Esto es periodismo ?
Creo que a esto se lo llama injuria.
Injuriar no es gratuito.
Tiene un precio.
Lo decidirá la justicia.
Quizás nos encontremos algún día.
Un saludo.

#20 carracuca, barcelona ESPAÑA, 01/10/2010 - 00:17

gentuza y chusma maloliente y sucia, solo mirarlos ya da asco, incluso los perros que llevan están más limpios. Pero como tienen a sus protectores, los sandías ecopijosprogres del gonzalo comella y del superático de gracia, saben que pueden campar a sus anchas sin que les pase nada.

#19 Manuel Manrubia, Rubi, 30/09/2010 - 23:26

Calígula,enterate,hombre,antes de hablar y decir tonterias. Busca en ateneu Roig un solo pijo,solo encontrarás gente con ganas de hacer cosas y no dejarse domesticar desde una pantalla de ordenador.. Lo de siempre, es sencillo insultar desde el anonimato. Buen trabajo rojos y rojas

#18 Claudia, Barcelona, 30/09/2010 - 21:52

Compañeros y amigos del Ateneu Roig, recuerdan esta frase del Quijote? "Ladran Sancho, señal que cabalgamos".